Įprastai valgome virtus burokėlius. Bet šios daržovės termiškai neapdorotos daug sotesnės ir sodresnio skonio. Man jie labai skanūs. Šviežių burokėlių salotos gali būti naudojamos kaip garnyras. Gali būti net ir kaip pagrindinis patiekalas, tik tada papildomai įdėkite mėgstamo sūrio, pavyzdžiui, fetos, ožkų pieno ar kepto varškės sūrio. Skanūs ir greiti pietūs – garantuoti.
Šviežių burokėlių salotos su citrina ir medumi
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 300 g burokėlių šviežių
- 0,5 citrinos sulčių
- 0,5 v. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 1 a. š. medaus
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- čiobrelių pagal skonį
Paruošimas
- Supjaustome burokėlius šiaudeliais.
- Viską pagardiname medumi, citrinos sultimis, aliejumi, druska, pipirais bei čiobreliais.
- Salotas paliekame fermentuotis bent apie 30 minučių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 221kcal (11%)Angliavandeniai: 37gBaltymai: 5gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 274mgKalis: 1015mg (51%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 27g (108%)Vitaminas A: 99µg (12%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 48mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 327µg (164%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 69mg (18%)Fosforas: 120mg (17%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Donata Jokšienė