Švieži, termiškai neapdoroti burokėliai

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Įprastai valgome virtus burokėlius. Bet šios daržovės termiškai neapdorotos daug sotesnės ir sodresnio skonio. Man jie labai skanūs. "Žalių" burokėlių salotos gali būti naudojamos kaip garnyras. Galima net ir kaip pagrindinis patiekalas tik tada papildomai įdėkite mėgiamo sūrio, pavyzdžiui, fetos, ožkų pieno ar kepto varškės sūrio. Skanūs ir greiti pietūs - garantuoti.

Nuotraukos autorė Donata Jokšienė.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas10 min.Iš viso20 min.

Ingredientai:

 300 g žali burokėliai
 0,50 vnt citrinos sultys
 1 a. š. medus
 0,50 v. š. tyras alyvuogių aliejus
 druska, pipirai bei čiobreliai pagal skonį.

Paruošimas:

1

Supjaustome burokėlius šiaudeliais.

2

Viską pagardiname medumi, citrinos sultimis, aliejumi, druska bei pipirais.

3

Salotas paliekame fermentuotis bent apie 30 minučių.

Ingredientai

 300 g žali burokėliai
 0,50 vnt citrinos sultys
 1 a. š. medus
 0,50 v. š. tyras alyvuogių aliejus
 druska, pipirai bei čiobreliai pagal skonį.

Gaminimo eiga

1

Supjaustome burokėlius šiaudeliais.

2

Viską pagardiname medumi, citrinos sultimis, aliejumi, druska bei pipirais.

3

Salotas paliekame fermentuotis bent apie 30 minučių.

Šviežių burokėlių salotos su citrina ir medumi