Šviežių burokėlių salotos su žalumynais

Receptą įkėlė:IrvydaSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Kavinėje ar restorano meniu rasite tik virtų ar virtų-marinuotų burokėlių salotas. Mes nesame įpratę, o tikriausiai daugumas Jūsų net nesate ragavę šviežių burokėlių salotų. pabandykite, skonis Jus nustebins:)

FOTO - Ina Šv

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 250 g šviežių burokėlių
 10 g citrinos sulčių, šviežiai spaustų
 10 g ypač tyro alyvuogių aliejaus
 5 g susmulkintų šviežių ar šaldytų krapų
 5 g garstyčių sėklas arba galite jas pakeisti turimu garstyčių padažu
 5 g susmulkintų šviežių ar šaldytų petražolių lapelių
 0,50 g druskos

Paruošimas:

1

Nuplauname ir nuskutame burokėlius.

2

Smulkiai sutarkuojame (elektrine tarka, bus greičiau ir nepavargtume:)) Kitas variantas – šiaudeliais tarkuojame.

3

Supjaustome krapus bei petražoles.

4

Į indą su burokėliais suberiame žalumynus, įpilame citrinos sultis bei alyvuogių aliejų.

5

Paskrudiname garstyčių sėklų ant silpnos ugnies sausoje keptuvėje, būtinai keptuvę uždengiame. Palaukiame, kol sėklos pradės “šokinėti” – tai užtruks tik kelias sekundes.

6

Suberiame skrudintas sėklas į salotas, pabarstome druska bei sumaišome.

Maistinė vertė

Kiekis porcijoje
Kalorijos 158

Kategorija:Gaminimo būdas:, Produktai:

Ingredientai

 250 g šviežių burokėlių
 10 g citrinos sulčių, šviežiai spaustų
 10 g ypač tyro alyvuogių aliejaus
 5 g susmulkintų šviežių ar šaldytų krapų
 5 g garstyčių sėklas arba galite jas pakeisti turimu garstyčių padažu
 5 g susmulkintų šviežių ar šaldytų petražolių lapelių
 0,50 g druskos

Gaminimo eiga

1

Nuplauname ir nuskutame burokėlius.

2

Smulkiai sutarkuojame (elektrine tarka, bus greičiau ir nepavargtume:)) Kitas variantas – šiaudeliais tarkuojame.

3

Supjaustome krapus bei petražoles.

4

Į indą su burokėliais suberiame žalumynus, įpilame citrinos sultis bei alyvuogių aliejų.

5

Paskrudiname garstyčių sėklų ant silpnos ugnies sausoje keptuvėje, būtinai keptuvę uždengiame. Palaukiame, kol sėklos pradės “šokinėti” – tai užtruks tik kelias sekundes.

6

Suberiame skrudintas sėklas į salotas, pabarstome druska bei sumaišome.

Šviežių burokėlių salotos su žalumynais