Šviežių daržovių ir lęšių salotos

Receptą įkėlė:IrvydaSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Lęšiai – patrauklūs tuo, kad prieš virimą jų nereikia brinkinti, kaip daugumos pupinių šeimos augalų sėklų. Jie išverda per 25-30 min. ir gali būti puikus troškinių, košių, salotų ir kitų patiekalų pagrindas.

Foto - Natalija Masevičienė
Šaltinis: Renatos blogas http://www.isbandytireceptai.com/2010/02/svieziu-darzoviu-ir-lesiu-salotos.html

Kiekis2 porcijos

Ingredientai:

 100 g džiovintų lęšių
 ½ raudono svogūno
 1 vid. dydžio ilgojo agurko
 ¼ raudonos paprikos
 1 skiltelė česnako
 1 v. š. tyro alyvų aliejaus
 ½ v. š. balzamiko acto
 didelės saujos šviežių petražolių
 juodųjų pipirų
 druskos.

Paruošimas:

1

Lęšius išvirkite pasūdytame vandenyje (verda 10-15 min.).

2

Agurką nulupkite, supjaustykite kubeliais. Papriką supjaustykite kubeliais. Svogūną, česnaką ir petražoles supjaustykite smulkiai.

3

Lęšius nusunkite, perliekite šaltu vandeniu, juos ir daržoves sudėkite į salotinę, pasūdykite, papipirinkite, supilkite aliejų ir actą. Viską gerai išmaišykite ir patiekite. Skanaus!

Maistinė vertė

Porcijos 2


Kiekis porcijoje
Kalorijos 240

Kategorija:, , Gaminimo būdas:Produktai:

Ingredientai

 100 g džiovintų lęšių
 ½ raudono svogūno
 1 vid. dydžio ilgojo agurko
 ¼ raudonos paprikos
 1 skiltelė česnako
 1 v. š. tyro alyvų aliejaus
 ½ v. š. balzamiko acto
 didelės saujos šviežių petražolių
 juodųjų pipirų
 druskos.

Gaminimo eiga

1

Lęšius išvirkite pasūdytame vandenyje (verda 10-15 min.).

2

Agurką nulupkite, supjaustykite kubeliais. Papriką supjaustykite kubeliais. Svogūną, česnaką ir petražoles supjaustykite smulkiai.

3

Lęšius nusunkite, perliekite šaltu vandeniu, juos ir daržoves sudėkite į salotinę, pasūdykite, papipirinkite, supilkite aliejų ir actą. Viską gerai išmaišykite ir patiekite. Skanaus!

Šviežių daržovių ir lęšių salotos