Troškintų daržovių ir saulėgrąžų užtepėlė

Receptą įkėlė:Vaida Kurpienė
Įvertinkite:

Užtepėlę galite tepti ant duonos arba valgyti su daržovių pagaliukais: morka, kaliaropė, ropė ar kitomis, kurias turite šaldytuve.
Recepto autorė – Rasa.
Labai skani ir greitai paruošiama užtepėlė, rašo nuotraukos autorė Giedrė Renevė.

Išeiga:1 gaminimui

Ingredientai:

 80 g baklažanas
 20 g saliero gumbas
 80 g cukinijos
 30 g saulėgrąžos
 10 g česnakas
 10 g aliejus
 1 g druska

Paruošimas:

1

Nulupame baklažano odą ir supjaustome jį riekelėmis.

2

Saliero gumbą supjaustome mažais kubeliais.

3

Cukiniją susmulkiname stambesniais gabaliukais.

4

Visas supjaustytas ir padruskintas daržoves patroškiname su trupučiu aliejaus. Daržovės turi suminkštėti.

5

Jei norisi aštresnio skonio, česnaką dedame netroškintą.

6

Saulėgrąžos, kurios gali būti ir pakepintos, sumalamos iki miltų.

7

Pakepintas daržoves ir saulėgrąžas sudedame į smulkintuvą ir viską sumalame iki kreminės masės (turi gautis tepama masė). Skanaus.

Maistinė vertė

Kiekis 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 317.3

Ingredientai

 80 g baklažanas
 20 g saliero gumbas
 80 g cukinijos
 30 g saulėgrąžos
 10 g česnakas
 10 g aliejus
 1 g druska

Gaminimo eiga

1

Nulupame baklažano odą ir supjaustome jį riekelėmis.

2

Saliero gumbą supjaustome mažais kubeliais.

3

Cukiniją susmulkiname stambesniais gabaliukais.

4

Visas supjaustytas ir padruskintas daržoves patroškiname su trupučiu aliejaus. Daržovės turi suminkštėti.

5

Jei norisi aštresnio skonio, česnaką dedame netroškintą.

6

Saulėgrąžos, kurios gali būti ir pakepintos, sumalamos iki miltų.

7

Pakepintas daržoves ir saulėgrąžas sudedame į smulkintuvą ir viską sumalame iki kreminės masės (turi gautis tepama masė). Skanaus.

Troškintų daržovių ir saulėgrąžų užtepėlė
0 0 vote
Article Rating