Turkiška jogurto šaltsriubė

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): ši gaivinanti šaltsriubė džadžik, itin tinka karštymečiu. Beje, panašių patiekalų gali rasti Graikijoje bei Balkanų šalyse.
Kiekis 4 asmenims.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas20 min.Iš viso30 min.

Ingredientai:

 500 g jogurtas natūralus, geriausiai – turkiškas arba graikiškas
 2 agurkai (vidutiniai)
 1 a. š. druska, arba pagal skonį
 3 šakelės krapai
 1 žiupsnelis mėtos
 1 skiltelė česnako
 3 v. š. alyvuogių aliejus

Paruošimas:

1

Nulupkite agurkus ir supjaustykite į smulkius bei plonus gabalėlius. Sumaišykite su druska ir palikite, kol ruošime jogurtą.

2

Įpilkite jogurtą į dubenį. Plakdami įpilkite maždaug stiklinę vandens (pagal mėgstamą tirštumą) ir gerai išmaišykite.

3

Sudėkite agurkus, traiškytą česnaką, susmulkintus krapus ir mėtas. Išmaišykite ir paviršių apšlakstykite aliejumi.

4

Valgykite atšaldytą. Tinka ir į sriubą įmestas ledo gabaliukas.

Ingredientai

 500 g jogurtas natūralus, geriausiai – turkiškas arba graikiškas
 2 agurkai (vidutiniai)
 1 a. š. druska, arba pagal skonį
 3 šakelės krapai
 1 žiupsnelis mėtos
 1 skiltelė česnako
 3 v. š. alyvuogių aliejus

Gaminimo eiga

1

Nulupkite agurkus ir supjaustykite į smulkius bei plonus gabalėlius. Sumaišykite su druska ir palikite, kol ruošime jogurtą.

2

Įpilkite jogurtą į dubenį. Plakdami įpilkite maždaug stiklinę vandens (pagal mėgstamą tirštumą) ir gerai išmaišykite.

3

Sudėkite agurkus, traiškytą česnaką, susmulkintus krapus ir mėtas. Išmaišykite ir paviršių apšlakstykite aliejumi.

4

Valgykite atšaldytą. Tinka ir į sriubą įmestas ledo gabaliukas.

Turkiška jogurto šaltsriubė
0 0 vote
Article Rating