Šis varškės patiekalas gali būti valgomas kaip pagrindinis patiekalas, puikiai tinkantis vakarienei bei gali būti naudojamas kaip užtepėlė. Ir paprasta, ir skanu…
Varškė su agurkais ir kefyru recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 215 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g varškės 9 proc. riebumo
  • 100 g agurkų
  • 30 g kefyro 2,5 proc. riebumo
  • 10 g krapų
  • 0,5 g druskos
  • 0,2 g pipirų
  • 0,2 g persilado prieskonių

Paruošimas
 

  • Nupjauname agurkų galus, sutarkuojame stambia burokine tarka arba šiaudeliais.
  • Sumaišome varškę su agurkais, kefyru, smulkintais krapais bei prieskoniais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 215kcal (11%)Angliavandeniai: 2gBaltymai: 13gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 9gCholesterolis: 55mgNatris: 430mgKalis: 105mg (5%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 453µg (57%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas D: 6µg (120%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 393mg (49%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 15µg (8%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 9mg (2%)Fosforas: 11mg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotraukos autorė: Birutė Vitkauskienė
4 4 votes
Patiko? Įvertinkite!