Vasaros daržovių lėkštė

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Birute Vitkauskiene‎ atsiuntė nuotrauką šiam patiekalui ir rašo: "Derinys tiesiog tobulas. Šios salotos... jas kartosiu ir kartosiu... labai skanios... būtinai gaminkite."

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas10 min.Iš viso20 min.

Ingredientai:

 100 g jūsų mėgstamos lapinės salotos, pavyzdžiui gražgarstė (rukola)
 100 g pomidorų
 50 g agurkų
 50 g mėlyno svogūno
 15 g sėklų mišinys: saulėgrąžos, moliūgo ir sezamų sėklos
 1 v. š. moliūgų aliejus
 10 g alyvuogių aliejus
 0,50 g druskos
 0,20 g pipirų

Paruošimas:

1

Nuplauname daržoves ir nusausiname.

2

Salotų lapus suplėšome rankomis.

3

Šiaudeliais supjaustome agurką, nedidelėm riekelėmis pomidorus ir labai plonomis, beveik permatomomis riekelėmis svogūnus.

4

Suberiame sėklas. Daug sveikiau yra nekepintos, nes jose daugybė nesočiųjų riebalinių rūgščių. Kam sveikata ne taip svarbu :))) dėl geresnio skonio galite sėklas pakepinti apie 2 minutes.

5

Pabarstome prieskoniais, užpilame aliejaus ir sumaišome tik prieš pat pateikiant ant stalo.

Maistinė vertė

Kiekis porcijoje
Kalorijos 255

Ingredientai

 100 g jūsų mėgstamos lapinės salotos, pavyzdžiui gražgarstė (rukola)
 100 g pomidorų
 50 g agurkų
 50 g mėlyno svogūno
 15 g sėklų mišinys: saulėgrąžos, moliūgo ir sezamų sėklos
 1 v. š. moliūgų aliejus
 10 g alyvuogių aliejus
 0,50 g druskos
 0,20 g pipirų

Gaminimo eiga

1

Nuplauname daržoves ir nusausiname.

2

Salotų lapus suplėšome rankomis.

3

Šiaudeliais supjaustome agurką, nedidelėm riekelėmis pomidorus ir labai plonomis, beveik permatomomis riekelėmis svogūnus.

4

Suberiame sėklas. Daug sveikiau yra nekepintos, nes jose daugybė nesočiųjų riebalinių rūgščių. Kam sveikata ne taip svarbu :))) dėl geresnio skonio galite sėklas pakepinti apie 2 minutes.

5

Pabarstome prieskoniais, užpilame aliejaus ir sumaišome tik prieš pat pateikiant ant stalo.

Vasaros daržovių lėkštė