Receptą įkėlė:DonataSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Kiaušinius tikriausiai galėčiau valgyti kiekvieną dieną. Nesvarbu ar tai virtas, ar keptas orkaitėje, ar virtas be lukšto. Visi variantai labai skanūs, o ir garnyro bei prieskonių pasirinkimas... Jį, kiaušinį, gali iškelti ant pjedės stalo ir padaryti patiekalo karaliumi.
Virti kiaušiniai puikiai tinkantys pietums, tačiau nerealiai tinka ir lengvai vakarienei.
Smidrai ir kiaušiniai - mano mėgiamas derinys. Jie puikiai dera vienas su kitu. O kai kiaušiniai pagardinti krapų pesto ir smulkintais pomidorais - tai tikras skanumėlis. Daržovės - kokios tik širdis geidžia. Mano atveju - salotų miksas.

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 2 kiaušiniai
 5 virti smidrai
 4 vyšniniai pomidorai
 1 a. š. naminio krapų pesto
 150 g pasirinktų termiškai neapdorotų salotų mikso
 2 g petražolių, krapų ar kalendros lapelių

Paruošimas:

1

Užkaičiame du puodus valdens, laukiame kol pradės virti. Jeigu norite paspartinti procesą, naudokite verdantį vandenį iš virdulio.

2

Viename iš puodų panardiname du kiaušinius ir verdame iki norimo minkštumo. Pusiau skysti ar kietai virti kiaušiniai skonio nepakeis ir bepagadins.

3

Kitame puode verdame smidrus. Kietuosius smidro galus nupjauname, nes niekas nemėgsta valgyti sumedėjusį kotelį. Sudedame į vandenį ir verdame apie 3 minutes. Jeigu smidrai stori - galite pavirti truputi ilgiau.

4

Kol kiaušiniai ir smidrai pliuškenasi karštame vandenyje, susmulkiname pomidorus. Taip pat pasiruoškite mėgiamas daržovės salotoms. Aš naudojau termiškai neapdorotų burokėlių ir salotlapių miksą. Jūs galite rinktis sultenes, rukolą ar tiesiog ridikėlius, ledinę (iceberg) salotas. Tinka viskas, ką mėgstate.

5

Kai produktai suruošti, viską sudedame į lėkštę, kiaušinius pagardiname krapų pesto. Jeigu norite užsiberkite maltų pipirų ir skanaukite.

Virti kiaušiniai su smidrais

Kategorija:, Gaminimo būdas:Produktai:,

Ingredientai

 2 kiaušiniai
 5 virti smidrai
 4 vyšniniai pomidorai
 1 a. š. naminio krapų pesto
 150 g pasirinktų termiškai neapdorotų salotų mikso
 2 g petražolių, krapų ar kalendros lapelių

Gaminimo eiga

1

Užkaičiame du puodus valdens, laukiame kol pradės virti. Jeigu norite paspartinti procesą, naudokite verdantį vandenį iš virdulio.

2

Viename iš puodų panardiname du kiaušinius ir verdame iki norimo minkštumo. Pusiau skysti ar kietai virti kiaušiniai skonio nepakeis ir bepagadins.

3

Kitame puode verdame smidrus. Kietuosius smidro galus nupjauname, nes niekas nemėgsta valgyti sumedėjusį kotelį. Sudedame į vandenį ir verdame apie 3 minutes. Jeigu smidrai stori - galite pavirti truputi ilgiau.

4

Kol kiaušiniai ir smidrai pliuškenasi karštame vandenyje, susmulkiname pomidorus. Taip pat pasiruoškite mėgiamas daržovės salotoms. Aš naudojau termiškai neapdorotų burokėlių ir salotlapių miksą. Jūs galite rinktis sultenes, rukolą ar tiesiog ridikėlius, ledinę (iceberg) salotas. Tinka viskas, ką mėgstate.

5

Kai produktai suruošti, viską sudedame į lėkštę, kiaušinius pagardiname krapų pesto. Jeigu norite užsiberkite maltų pipirų ir skanaukite.

Virti kiaušiniai su smidrais

Virti kiaušiniai su smidrais