Vištiena su brokolių kuskusu

Receptą įkėlė:Vaida Kurpienė
Įvertinkite:

Išeiga:1 gaminimui

Ingredientai:

 120 g vištienos krūtinėlė
 Kmynai, švieži arba džiovinti rozmarinai, druska pagal skonį
 1 a. š. ypač tyras alyvuogių aliejus
 Česnakas
Brokolių kuskusui:
 75 g brokolio žiedai
 25 g porai
 5 g kaparėliai
 Švieži rozmarinų spygliai
 3 g graikinių riešutų aliejus
 3 g lydytas sviestas

Paruošimas:

1

Orkaitę įkaitiname iki 155 laipsnių. Vištieną įtriname prieskoniais ir ypač tyru alyvuogių aliejumi, susukame su traiškyta česnako skiltele tarsi vyniotinį į foliją ir sandariai užsukame folijos kraštus.
Kepame 25-30 min.

2

Kol vištiena kepa, užverdame puode vandenį.

3

Brokolio žiedus elektriniu smulkintuvu sumalame iki kuskuso dydžio kruopelių ir paverdame vandenyje apie 2 minutes be druskos.

4

Nukošiame brokolius, bet nukošto vandens neišpilame.

5

Nukoštus brokolius sudedame į sausą puodą ir beriame druskos, smulkintų rozmarinų, graikinių riešutų aliejų ir kaparėlius, viską gerai išmaišome.

6

Griežinėliais pjaustytą porą pakepiname lydytame svieste, užpilame samtį nuo brokolių likusio vandens ir leidžiame porams pasitroškinti, kol suminkštės.

7

Vištieną išimame iš orkaitės ir leidžiame 5 min. pravėsti. Foliją atidarome atsargiai, kad neišbėgtų susidaręs vištienos sultinys – jį pilame į keptuvę ant porų.

8

Vištieną supjaustome griežinėliais.

9

Patiekiame sluoksniuodami porus, vištieną ir brokolių kuskusą. Papuošiame porų griežinėliais.

Maistinė vertė

Kiekis 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 232

Ingredientai

 120 g vištienos krūtinėlė
 Kmynai, švieži arba džiovinti rozmarinai, druska pagal skonį
 1 a. š. ypač tyras alyvuogių aliejus
 Česnakas
Brokolių kuskusui:
 75 g brokolio žiedai
 25 g porai
 5 g kaparėliai
 Švieži rozmarinų spygliai
 3 g graikinių riešutų aliejus
 3 g lydytas sviestas

Gaminimo eiga

1

Orkaitę įkaitiname iki 155 laipsnių. Vištieną įtriname prieskoniais ir ypač tyru alyvuogių aliejumi, susukame su traiškyta česnako skiltele tarsi vyniotinį į foliją ir sandariai užsukame folijos kraštus.
Kepame 25-30 min.

2

Kol vištiena kepa, užverdame puode vandenį.

3

Brokolio žiedus elektriniu smulkintuvu sumalame iki kuskuso dydžio kruopelių ir paverdame vandenyje apie 2 minutes be druskos.

4

Nukošiame brokolius, bet nukošto vandens neišpilame.

5

Nukoštus brokolius sudedame į sausą puodą ir beriame druskos, smulkintų rozmarinų, graikinių riešutų aliejų ir kaparėlius, viską gerai išmaišome.

6

Griežinėliais pjaustytą porą pakepiname lydytame svieste, užpilame samtį nuo brokolių likusio vandens ir leidžiame porams pasitroškinti, kol suminkštės.

7

Vištieną išimame iš orkaitės ir leidžiame 5 min. pravėsti. Foliją atidarome atsargiai, kad neišbėgtų susidaręs vištienos sultinys – jį pilame į keptuvę ant porų.

8

Vištieną supjaustome griežinėliais.

9

Patiekiame sluoksniuodami porus, vištieną ir brokolių kuskusą. Papuošiame porų griežinėliais.

Vištiena su brokolių kuskusu
0 0 vote
Article Rating