Žaliųjų lęšių troškinys – karis su natūraliais ryžiais

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Vidutiniškas
Įvertinkite:

Pasakiškai skanus ir aromatingas troškinys. Lęšius ir visas daržoves troškinau ženkliai mažiau. Daržovės ir lęšiai nebuvo pervirę, turėjo traškumo. Taip pat dėjau daugiau imbiero, špinatų ir česnakų. Tokias mintis parašė Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptui nuotrauką.

Šaltinis: https://www.nidosreceptai.lt/zaliuju-lesiu-curry/

Kiekis1 porcija
Pasiruošimas15 min.Iš viso15 min.

Ingredientai:

 1 a. š. sutarkuota imbiero šaknis
 1 česnako skiltelė
 1 a. š. malta kalendra
 1 a. š. maltas kuminas
 3 v. š. aliejus
 ¼ a. š. kmynų sėklos
 1 mažas svogūnas
 1 v. š. pomidorų pasta, sumaišyta su šaukštu vandens
 1 cup žalieji lęšiai
 ¼ a. š. malta ciberžolė
 1 cup šparaginės pupelės
 1 cup špinatai
 1 vidutinio dydžio morka
 1 cup petražolės arba kalendra
 ½ a. š. pipirai
 0,20 g druska
 1 a. š. lydytas sviestas arba augaliniai riebalai tinkami kepimui

Paruošimas:

1

Į pastą sutriname imbierą, kalendros miltelius, kuminą ir 1/4 puodelio vandens.

2

Mažoje keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir 5 sekundes pakaitiname kumyno sėklas, tada sudedame smulkintą svogūną, kepiname apie minutę.

3

Į keptuvę supilame prieskonių pastą, pakepiname porą minučių, kol išgaruos vanduo. Pabaigoje supilame pomidorų pastą, kaitiname apie minutę.

4

Puode sumaišome lęšius, ciberžolę, 5 puodelius vandens ir užviriname. Puodą pridengiame ir viriname apie 20 minučių, kol lęšiai šiek tiek suminkštės.

5

Į puodą sudedame supjaustytas gabalėliais šparagines pupeles, mažais kubeliais supjaustytas morkas, sukapotus špinatus, 3/4 petražolių, pipirus ir druską. Viriname apie 15 minučių.

6

Į lęšius įmaišome prieskonių pastą ir likusias petražoles. Troškiname apie 5 minutes.

7

Valgome su virtais natūraliais ryžiais ir natūraliu jogurtu.
Skanaus!

Ingredientai

 1 a. š. sutarkuota imbiero šaknis
 1 česnako skiltelė
 1 a. š. malta kalendra
 1 a. š. maltas kuminas
 3 v. š. aliejus
 ¼ a. š. kmynų sėklos
 1 mažas svogūnas
 1 v. š. pomidorų pasta, sumaišyta su šaukštu vandens
 1 cup žalieji lęšiai
 ¼ a. š. malta ciberžolė
 1 cup šparaginės pupelės
 1 cup špinatai
 1 vidutinio dydžio morka
 1 cup petražolės arba kalendra
 ½ a. š. pipirai
 0,20 g druska
 1 a. š. lydytas sviestas arba augaliniai riebalai tinkami kepimui

Gaminimo eiga

1

Į pastą sutriname imbierą, kalendros miltelius, kuminą ir 1/4 puodelio vandens.

2

Mažoje keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir 5 sekundes pakaitiname kumyno sėklas, tada sudedame smulkintą svogūną, kepiname apie minutę.

3

Į keptuvę supilame prieskonių pastą, pakepiname porą minučių, kol išgaruos vanduo. Pabaigoje supilame pomidorų pastą, kaitiname apie minutę.

4

Puode sumaišome lęšius, ciberžolę, 5 puodelius vandens ir užviriname. Puodą pridengiame ir viriname apie 20 minučių, kol lęšiai šiek tiek suminkštės.

5

Į puodą sudedame supjaustytas gabalėliais šparagines pupeles, mažais kubeliais supjaustytas morkas, sukapotus špinatus, 3/4 petražolių, pipirus ir druską. Viriname apie 15 minučių.

6

Į lęšius įmaišome prieskonių pastą ir likusias petražoles. Troškiname apie 5 minutes.

7

Valgome su virtais natūraliais ryžiais ir natūraliu jogurtu.
Skanaus!

Žaliųjų lęšių troškinys – karis su natūraliais ryžiais