B grupės vitaminai, kurių gausu žiediniuose kopūstuose, pripažįstami kaip smegenų veiklai ir vystymuisi būtinos medžiagos.
Žiedinio kopūsto, brokolio kotletukai recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 30 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 1 hour
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 266 kcal

Ingredientai
  

  • 90 g žiedinio kopūsto (kalafioro)
  • 90 g brokolio
  • 45 g kiaušinio
  • 25 g avižų miltų viso grūdo
  • 20 g špinatų
  • 10 g svogūno laiškų
  • 1 a. š. lydyto sviesto kepimui
  • druskos pagal skonį
  • prieskonių mėgstamų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Sutarkuojame kalafioro, brokolio žiedynus, pabarstome druska, paliekame pastovėti, nuspaudžiame susikaupusį skystį.
  • Mušame kiaušinį.
  • Dedame prieskonius.
  • Susmulkiname špinatus, svogūnlaiškius.
  • Dedame kelis šaukštus miltų (žiūrime pagal masę kiek jų reikia, kad nebyrėtu).
  • Formuojame, kepame ant lydyto sviesto.
  • Salotos: gūžinė salota, ridikėlis, agurkas, paprika, saliero stiebas, meškiniai česnakai, špinatai, alyvuogių aliejus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 266kcal (13%)Angliavandeniai: 29gBaltymai: 14gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 5gTransriebalai: 1gCholesterolis: 178mgNatris: 218mgKalis: 855mg (43%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 2906µg (363%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 131mg (164%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 224µg (299%)Kalcis: 136mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 183µg (92%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 93mg (25%)Fosforas: 317mg (45%)Selenas: 26µg (47%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Nuotrauka: Kristinos Valaitienės
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!