Žuvis kepta orkaitėje, tiekiama su salotomis ir smidrais (šparagais)

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Ieva Mačiulė‎ rašo: "Skanu ir greitai paruošiama".

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas25 min.Iš viso35 min.

Ingredientai:

 200 g mėgiamos baltos žuvies file
 50 g smidrai
Salotoms:
 2 vnt pomidorai
 1 vnt agurkas
 6 vnt alyvuogės
 2 vnt saulėje džiovinti pomidorai
 2 vnt ridikėliai
 1 žiupsnelis druska ir pipirai
 1 a. š. ypač tyras alyvuogių aliejus
 1 a. š. sezamų sėklos
 1 vnt sauja mėgiamų salotų lapų

Paruošimas:

1

Žuvies file nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, ant kepimo popieriaus dedame žuvį ir kepame maždaug 10 min.

2

Smidrus (šparagus) paruošiame pagal taisykles ir apverdame karštame vandenyje maždaug 3 min.

3

Norimo dydžio gabalėliais smulkiname daržoves: salotas, pomidorus, agurkus, alyvuoges, saulėje džiovintus pomidorus, ridikėlius. Dedame į lėkštę.

4

Ant paruoštų salotų, dedame išvirusius ir supjaustytus smidrus (šparagus), iškepusią žuvį, barstome druską, pipirus ir sezamo sėklas. Sezamo sėklas galima šiek tiek pašildyti ant keptuvės. Skanaus.

Ingredientai

 200 g mėgiamos baltos žuvies file
 50 g smidrai
Salotoms:
 2 vnt pomidorai
 1 vnt agurkas
 6 vnt alyvuogės
 2 vnt saulėje džiovinti pomidorai
 2 vnt ridikėliai
 1 žiupsnelis druska ir pipirai
 1 a. š. ypač tyras alyvuogių aliejus
 1 a. š. sezamų sėklos
 1 vnt sauja mėgiamų salotų lapų

Gaminimo eiga

1

Žuvies file nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, ant kepimo popieriaus dedame žuvį ir kepame maždaug 10 min.

2

Smidrus (šparagus) paruošiame pagal taisykles ir apverdame karštame vandenyje maždaug 3 min.

3

Norimo dydžio gabalėliais smulkiname daržoves: salotas, pomidorus, agurkus, alyvuoges, saulėje džiovintus pomidorus, ridikėlius. Dedame į lėkštę.

4

Ant paruoštų salotų, dedame išvirusius ir supjaustytus smidrus (šparagus), iškepusią žuvį, barstome druską, pipirus ir sezamo sėklas. Sezamo sėklas galima šiek tiek pašildyti ant keptuvės. Skanaus.

Žuvis kepta orkaitėje, tiekiama su salotomis ir smidrais (šparagais)