Kalėdoms ar kitomis progomis puikiai tinka dovanoti valgomus dalykus,o dar smagiau, kai jie padaryti savomis rankomis. Genialumas slypi paprastume. Sveikų šokoladinių dovanų receptu pasidalino Simona.
Šokolado plytelėms paruošti Jums reikės: 
70 proc. kakavos šokolado
ir Jūsų mėgstamų priedų:
– Įvairių nekepintų riešutų, pistacijų, migdolų, graikinių ar lazdynų.
– Mažų džiovintų uogų, pavyzdžiui goji ar razinos.
Metalinių ar silikoninių formelių be dugno. Puikiai tinka metalinės, skirtos kiaušiniams kepti.
Maistinės medžiagos:
Baltymai –   20,48                            Angliavandeniai – 98,61
Riebalai –    53,29                             Kcal –   766
labai gardus ir lengvai pagaminamas desertas.  Smaližiams ir sveikuoliams labai patiks.
Rankų darbo šokoladas – gamybos procesas ir niuansai: 
1. Ant lentelės paklojame kepimo popierių ir išdėliojame formeles, kurias prieš tai lengvai pašlakstome vandeniu, kad vėliau šokoladas lengvai išsiimtų.
2. Sulaužome šokoladą gabaliukais ir tirpiname nedideliame puode, pasirinkę vidutinį karštį. Šiuo atveju buvo naudota 75 gramų šokolado vienai formelei. Iš viso 20-čiai skanėstų sunaudota 1,5 kg šokolado.
3. Ištirpinę pilame šokoladas į formeles, dėliojame riešutus ir/ar uogas pagal skonį.
4. Vėsiname apie 30 minučių. Geriausia, jei vėsta šaltesnėje, nei kambario temperatūroje: šaldytuve ar lauke, tuomet šokoladas lengvai išsiims iš metalinės formelės.
Supakuojame ir keliaujame į svečius.