Burnočio sėklos– lengvas, greitai įsisavinamas maistas. Šiose kruopose taip pat yra vitaminų A ir C, geležies, fosforo, kalio, bei kalcio. Kupinoje saujoje burnočio yra daugiau kalcio nei stiklinėje pieno.
Burnočio sėklų blyneliai recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 1 day
Gaminimas 20 min.
Iš viso 1 day 20 min.
Kategorija Blynai, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 421 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g burnočio sėklų
  • 2 kiaušinių
  • 2 v.š. avinžirnių miltų
  • 2 a.š. aguonų
  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus
  • druskos, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Burnočių sėklas ir aguonas perplauname ir brinkiname per naktį.
  • Ryte užverdame ir paliekame brinkti.
  • Į burnočius įmušame kiaušinius, įdedame avinžirnių miltus, druskos ir viską gerai išmaišome. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
  • Blynelius kepame keptuvėje su šiek tiek aliejaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 421kcal (21%)Angliavandeniai: 54gBaltymai: 18gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 164mgNatris: 91mgKalis: 527mg (26%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 242µg (30%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.4µg (16%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 190mg (24%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 117µg (59%)Geležis: 7mg (50%)Manganas: 3mg (150%)Magnis: 214mg (57%)Fosforas: 555mg (79%)Selenas: 29µg (53%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Blynai, Pusryčiams
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Sandra Isganaitiene
1 1 vote
Patiko? Įvertinkite!