Burnočio sėklų blyneliai – sudėtinės dalys:
8 v. š. burnočio sėklų
2 a. š. aguonų
2 kiaušiniai
2 v. š. avinžirnių miltų
Lydytas sviestas
Druska
Burnočio sėklų blyneliai – gaminimo žingsniai:
1. Burnočių sėklas ir aguonas sudedame i šaltą vandenį ir verdame apie 20 min. Pavirus paliekame 2 val. brinkti. Nuliejus vandens likutį, paliekame viską uždarame inde per naktį toliau brinkti.
2. Į gautą masę įmušame kiaušinius, įdedame avinžirnių miltus, druskos ir viską gerai išmaišome. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
3. Blynelius kepame lydytame svieste. Prie blynelių tinka ir rūgščios šviežios uogos.
Recepto autorė – Rasa
Skanaus

1 1 vote
Patiko? Įvertinkite!