Nuotr.zvejosvetaine.lt
Porcijų kiekis: 1, kcal 346
Troškintas šamas – sudėtinės dalys:
250 g šviežio šamo
3 g druskos
5 g cinamono
3 g provanso žolelių
80 g morkų
60 g svogūnų
Troškintas šamas -gaminimo žingsniai:
1. Išvalome žuvies vidurius, išpjauname kaulą ir supjaustome porcijiniais gabaliukais.
2. Į keptuvę įpylame vandens, įdedame 0,5 a. š. druskos, provanso žolelių, 0,5 a. š. cinamono, viską išmaišome.
3. Sudedame žuvies gabaliukus, uždengiame dangčiu ir patroškiname apie 25 min.
Kadangi nuo prieskonių susidaro neestetinis vaizdas, tai pateikiant ant stalo, ant žuvies gabaliukų uždedame pakeptų morkyčių su svogūnais. Super pietūs su šviežių daržovių salotomis. Taip troškintą šamą galima valgyti ir šaltą.
Čia receptas – ką pati dariau, aš tiesiog eksperimentuoju, bandau daugiau įdėti cinamono į patiekalus, su šia žuvimi labai neblogai gavosi, geras aromatas ir skoniai derėjo. Aišku galima įpilti citrinos sulčių, bet to šamo toks švelnus skonis, kad aštrinti nesinori.
Recepto autorė – programos dalyvė Rasa P.
Skanaus
Pabandykite pakeisti lietuvišką šamą į Afrikinį Merkio šamą. Bus be dumblo kvapo, ir ne toks riebus. Tikrai gardžiau. Receptas puikus!