Porcijų kiekis: 1 (Kcal 317,3)
Troškintų daržovių ir saulėgrąžų užtepėlė – sudėtinės dalys:
80 g baklažano
20 g saliero gumbo
80 g cukinijos
30 g saulėgrąžų
10 g česnako
10 g aliejaus
1 g druskos
Troškintų daržovių ir saulėgrąžų užtepėlė – gaminimo žingsniai:

1. Nulupame baklažano odą ir supjaustome jį riekelėmis.
2. Saliero gumbą supjaustome mažais kubeliais.
3. Cukiniją susmulkiname stambesniais gabaliukais.
4. Visas supjaustytas ir padruskintas daržoves patroškiname su trupučiu aliejaus. Daržovės turi suminkštėti.
5. Jei norisi aštresnio skonio, česnaką dedame netroškintą.
6. Saulėgrąžos, kurios gali būti ir pakepintos, sumalamos iki miltų.
7. Pakepintas daržoves ir saulėgrąžas sudedame į smulkintuvą ir viską sumalame iki kreminės masės (turi gautis tepama masė).
Užtepėlę galite tepti ant duonos arba valgyti su daržovių pagaliukais: morka, kaliaropė, ropė ar kitomis, kurias turite šaldytuve.
Recepto autorė – Rasa
Skanaus