4 žmonių vakarienei ar pietums.
Daržovių troškinys – sudėtinės dalys:
1 pankolis (nieko baisaus, jei neturite)
1 baklažanas
2 vidutinio dydžio cukinijos
3 saldžiosios paprikos – viena geltona, viena oranžinė (arba žalia) ir viena raudona
10 – 12 vyšninių pomidorų arba 4-5 prinokę paprastieji pomidorai (geriausia – jaučio širdys, nes ši rūšis turi mažiau sulčių)
4-5 maži raudonieji svogūnai
3-4 nedideli geltonieji svogūnai
5-6 česnako skiltelės, nuluptos, nesupjaustytos
4 šviežio rozmarino šakelės
Šviežio peletrūno (jei neturite, naudokite džiovintų Provanso žolelių mišinį)
Šviežiai grūsti juodieji pipirai, druska
Alyvuogių aliejaus, tinkamas kepimui ar lydytas sviestas
Daržovių troškinys – gaminimo žingsniai
1. Kaitiname orkaitę iki 200C.
2. Kol ji įkais, patiekalą ruošiame kepimui: įmame kepimo keramikinį arba stiklinį indą ir patepame jį lydytu sviestu.
3. Supjaustome didelėmis skiltelėmis pankolį, paprikas- juostelėmis, svogūnus padaliname į keturias dalis, maždaug centimetro storio juostelėmis supjaustome cukinijas, kąsnio didumo gabalėliais supjaustome baklažaną.
4. Visas daržoves sudedame į indą, sumaišome tarpusavyje, kad daržovės pasiskirstytų.
5. Į tarpus sukaišiojame česnako skilteles ir rozmarino šakeles, pabarstome peletrūnu arba Provanso žolelių mišiniu, grūstais pipirais, druska, šaukšteliu cukraus, pašlakstome kepimui skirtu aliejumi.
6. Pašauname į orkaitę, geriausia į viršutinę jos dalį.
7. Kepame 10 minučių, tuomet išimame, sumaišome daržoves ir vėl pašauname į orkaitę.
8. Po 15-20 minučių daržovės turėtų būti gražiai apkepusios, tinkamos pateikti į stalą.
Receptu pasidalino www.nidosreceptai.lt
Svarbu- stebėkite daržoves- jos neturi apskrusti tamsiai-rudai ar juodai, nes tokiu atveju gausite dozę kancerogenų.
Valgykite su šviežių daržovių salotomis, taip pat puikiai tinka orkaitėje keptos bulvės.