Porcijų kiekis: 1
Lęšių sriuba – sudėtinės dalys:
40 g skaldytų (raudonųjų) lęšių
40 g špinatų
50 g morkų
40 g svogūno
5 g česnako
10 g saliero gumbo
15 g porų
70 g moliūgo
2g Krapų
1 g Druskos
1 g Lauro lapų
0,2 g Juodieji pipirai
1 g Džiovintų daržovių mišinys
5 g Alyvuogių aliejaus
Lęšių sriuba – gaminimo žingsniai:
1. Smulkintą morką, svogūną, česnaką bei salierą sumaišome su prieskoniais ir pakepiname alyvuogių aliejuje apie 2-3 min.
2. Kepintas daržoves supilame į verdantį vandenį (1-2 l) ir verdame apie 5 min.
3. Į puodą suverčiame smulkintą moliūgą, porą ir lęšius, verdame 10 min.
4. Likus vienai minutei iki virimo pabaigos, sudedame plėšytus špinatus ir krapus.
Skanaus linki recepto autorė – Gima N.
Maistinės medžiagos:
Baltymai – 13,9
Riebalai – 6,9
Angliavandeniai – 88,2
Kcal – 266,1