Porcijų kiekis: 1, kcal 58
Daržovės keptos ant grilyje – sudėtinės dalys:
100 g cukinijos
100 g pievagrybių
100 g baklažano
Paprika
Lydytas sviestas, ištirpintas
Džiovintas bazilikas
Džiovintas raudonėlis
Druska
Pipirai
Daržovės keptos ant grilyje – gaminimo žingsniai:
1. Galima naudoti įvairias daržoves. Naudosime: jaunas cukinijas, kurias supjaustome 1 cm storumo griežinėliais, pievagrybius, baklažaną, kurį taip pat pjaustome griežinėliais, paprikas (įvairių spalvų, nupjauname šonus taip, kad gautųsi tokie platūs, plokšti griežinėliai, 4-5 iš vienos paprikos).
2. Visas nuvalytas ir supjaustytas daržoves sumetame į vieną didelį indą, pabarstome druska, pipirais, džiovintu baziliku, džiovintu raudonėliu, įpilame ištirpinto sviesto, šiek tiek vandens, rankomis permaišome, kad viskas pasidengtų prieskoniais.
3. Palaikome valandėlę, kepame ant grotelių orkaitėje arba medinių iešmelių 5-6 minutes. Jei kepsite lauke ant griliaus – aliejumi šlakstyti netinka, nes per aukšta temperatūra susidaro.
Skanaus linki recepto autorė -programos dalyvė Renata
Skanus ir sotus padažas prie šių daržovių – kiaušinių užtepėlė.