Daug maisto – mažai kalorijų:) Nuotr. http://kootation.com/
Kcal -230
Daržovių su varške arba jogurto užtepėlėmis sudėtinės dalys:

200 g varškės (geriausia kvadratiniais pakeliais kur būna)
Šiek tiek jogurto (1-2 šaukštai)
80g Morkos
90g Agurkai
100g Kalafioras
50g Ridikėliai
10g Švieži žalumynai
60g Paprikos (raudonos arba geltonos)
5g Česnakas
2g Druska
2g Pipirai
Daržovių su varške arba jogurto užtepėlėmis gaminimo žingsniai:
1. Daržoves (morkas, agurkus) spjaustome šiaudeliais ( į 6 dalis).
2. Kalafiorus išskaidome žiedynais.
3. Ridikėlius supjaustome ketvirčiais arba per pusę.
4. Galima šiaudeliais smulkinti įvairių spalvų papriką, kaliaropę.
5. Padažui paruošti reikės česnaką ir žalumynus susmulkinti smulkintuvu ir viską sumaišyti su varke ir jogurtu. Užberti druskos ir pipirų.
6. Padažas patiekiamas mažuose indeliuose šalia daržovių.
7. Užtepėlę galima daryti ir be varškės, tik iš jogurto.
Recepto autorė -Renata
Skanaus