Kcal – 220
Naminis majonezas – sudėtinės dalys:

2 kiaušinių tryniai (būtinai kambario temperatūros)
4 skiltelės česnako
1 arbatinis šaukštelis garstyčių (autorė naudojo prancūziškas Dijon, bet galima ir grūdėtas)
200 ml šalto spaudimo alyvuogių aliejaus (geriau būtų švelnus, neutralaus, nestipraus skonio)
Bazilikas
Druska
Pipirai pagal skonį
Šviežūs bazilikai ar kitos prieskonininės žolelės
Naminis majonezas – gaminimo žingsniai:
1. Į smulkintuvą sudedame visus produktus, išskyrus aliejų.
2. Jei kiaušinio tryniai nėra kambario temperatūros (tai labai svarbu), galima įpilti 10-20 ml šilto vandens, kad jie sušiltų ir tada viską išplakame kol masė pasidaro vientisa.
3. Po truputį, plona srovele pilame aliejų ir toliau plakame, kol masė pasidarys tinkamos majonezo konsistencijos ir pabals. (majonezas nebus visai baltas, bet matysit, kaip keičiasi spalva).
4. Išplakus sudedame į stiklainėlį ir laikome šaldytuve iki trijų dienų.
Recepto autorė – Renata
Maža šeima ir tiek majonezo per daug? Man tai buvo aktualus klausimas, taigi išsiaiškinome kaip pasigaminti mažą kiekį majonezo.
Skanaus