Porcijų kiekis: 1, kcal 339
Baklažanų plovo be mėsos sudėtinės dalys:
45 g natūralių nešlifuotų ryžių
15 g svogūno
15 g alyvuogių aliejaus
40 g pomidorų
120 g baklažanų
1 g mėtos lapelių
0,5 g druskos
 Baklažanų plovo be mėsos gaminimo žingsniai:
1. Valandą iki gaminimo ryžius supilame į kiaurasamtį ir nuplikome karštu vandeniu.
2. Susmulkintus svogūnus apkepame nedideliame kiekyje aliejaus.
3. Į svogūnų masę sudedame tarkuotus pomidorus. Kepame kol nebeliks pomidorų skysčio.
4. Į kepamą masę sudedame nuplikytus ryžius ir užpilame 2 stiklinėmis karšto vandens. Įberiame  ½ arbatinio šaukštelio druskos ir ant lėtos ugnies viską išverdame.
5. Supjaustytus baklažanus (cukraus gabaliuko dydžio) sudedame 10 min. į sūdytą vandenį.
6. Nusausinus baklažanus apkepame likusiame aliejuje, kol parausta.
7. Sudedame baklažanus į ryžius, pridedame sutrintų mėtų, juodų pipirų ir cukraus (1/2-1 šaukštą).
8. Gerai sumaišome ir paliekame pailsėti apie 15 min. Po to vėl viską išmaišome.