Nors bulvių košes valgyti nerekomenduoju, o tortilija ir yra kepta bulvių košė, bet kartais geriau pasirinkti sveikesnį varianatą, nei valgyti bet ką, pavyzdžiui prastos sudėties tortiliją su majonezu ir kumpiu.
Taigi sveika tortolijos alternatyva: saldžiosios bulvės (batato) tortilija su sūdyta lašiša, salotų lapais, agurku ir trupučiu krapų bei petražolių pesto.
Šis patiekalas tinka pietums bei patiekti svečiams.
Tortilijai reikės:
Saldi bulvė (batatas)
Speltos miltai, viso grūdo
Įdarui reikės:
Sūdytos lašišos
Salotų lapų
Agurkas
Krapų pesto (receptas)
Pateikta su pomidorų-avokadų salotomis.
Tortilijos gaminimas:
1. Išverdame saldzią bulvę.
2. Sutriname ir  speltos miltų dedame tiek, kad mišinys neliptų prie rankų.
3. Iškočiojame ploną blyną
4. Kepame sausoje keptuvėje. Kai viena pusė apkepa, apverčiame ir apkepame kitą pusę.
5. Ištepame vidų krapų pesto, paklojame salotų lapais, plonais griežinėliais, šiaudeliais ar mažais gabaliukais pjaustytu agurku bei sūdytos lašišos riekelėmis.
Ši tortilija be glitimo, taigi puikiai tiks alergiškiems kviečiams ar netoleruojantiems glitimo.
Nuotrauka: grupės narė Raminta