Porcijų kiekis: 1
Sudėtinės dalys:
50 g morkų,
50 g baltų ridikų,
50 g ridikėlių,
50 g šviežių žirnių ankščių,
10 g saulėgrąžų daigų papuošimui,
170 g vištienos filė,
5 g Persilado,
žiupsnelio druskos ir pipirų.
Padažui reikės (gaunamas padažo kiekis – 50 g):
45 g (3 v. š.) natūralių apelsinų sulčių,
10 g tyro alyvuogių aliejaus,
15 g (0,5 v. š.) natūralaus nefiltruoto medaus,
0,5 g česnako,
2,5 g (0,5 a. š.) vyno acto,
0,5 g mėtų lapelių,
2,5 g baltojo svogūno,
1 g špinatų lapų,
2 g petražolių / krapų mišinio,
druskos pagal skonį.
Gaminimo žingsniai:
1. Padažui reikalingus ingredientus tereikia sudėti į kokteilinę ir plakti 3–4 minutes;
2.Šviežią vištienos filė pašlakstome mėgstamu marinatu (virtuvės šefas rekomenduoja marinatą su čiobreliais) ir bent kelias valandas palaikome šaldytuve, sandariai uždengtame inde;
3.Vištienai pasimarinavus, kepame ją iki 180–190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, įjungę grilio funkciją. Vištieną kepame 10-12 minučių, kepdami dar pabarstome druska ir juodais grūstais pipirais.
4. Su bulvių skustuku paruošiame kuo ilgesnes (reikia pasistengti per visą daržovės ilgį) morkų, baltų ridikų juosteles, 2 mm storio griežinėliais supjaustome ridikėlius.
5.Supjaustytas daržoves 2–4 minutėms užmerkiame šaltame vandenyje. Ištraukę nusausiname ir sudedame į švarų indą, sumaišome su žirnių ankštimis.
6. Ant viršaus užpilame iš anksto pasiruošto mėtų padažo, ant viršaus uždedame į tris dalis supjaustytą ant grilio iškeptą vištieną. Papuošiame šviežiais saulėgrąžų daigais.
Šaltinis: restoranų tinklas “La Crepe”