Labai skanios, vietoj citrinos galima dėti balzaminį actą. Paragaukite.
Salotos su morkomis ir burokėliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 120 g morkų
- 50 g burokėlių šviežių
- 30 g citrinos sulčių
- 6 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Smulkiai supjaustome ar sutarkuojame šviežią burokėlį bei morkas.
- Pagardiname prieskoniais pagal skonį, citrinų sultimis bei alyvuogių aliejumi.
- Sumaišome ir skanaujame.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 133kcal (7%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 2gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 161mgKalis: 588mg (29%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 20047µg (2506%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 25mg (31%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 19µg (25%)Kalcis: 40mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 77µg (39%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 26mg (7%)Fosforas: 62mg (9%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Gita Kelpšienė