Labai skanios, vietoj citrinos galima dėti balzaminį actą. Paragaukite.
Salotos su morkomis ir burokėliais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Salotos, Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 133 kcal

Ingredientai
  

  • 120 g morkų
  • 50 g burokėlių šviežių
  • 30 g citrinos sulčių
  • 6 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Smulkiai supjaustome ar sutarkuojame šviežią burokėlį bei morkas.
  • Pagardiname prieskoniais pagal skonį, citrinų sultimis bei alyvuogių aliejumi.
  • Sumaišome ir skanaujame.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 133kcal (7%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 2gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 161mgKalis: 588mg (29%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 20047µg (2506%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 25mg (31%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 19µg (25%)Kalcis: 40mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 77µg (39%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 26mg (7%)Fosforas: 62mg (9%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos, Užkandžiai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotraukos autorė: Gita Kelpšienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!