Porcijų kiekis: 1, kcal 166
Bulvių mišrainė – sudėtinės dalys:
Salotų padažui:
5 g ryžių acto, geriausia su prieskoniais
7 g alyvuogių aliejaus
0,5 g druskos
0,2 g šviežiai maltų juodųjų pipirų
Karštoms salotoms:
65 g bulvių
0,5 g druskos
40 g agurkų
40 g pomidorų
40 g žalios, oranžinės paprikos
10 g svogūnų laiškų
15 g juodų alyvuogių
Bulvių mišrainė – gaminimo žingsniai:
1. Verdame bulves su lupenomis.
2. Kol bulvės verda, supjaustome daržoves:
– agurkus – nuskutame ir supjaustome kubeliais
– pomidorus supjaustome griežinėliais
– supjaustome paprikas
– sukapojame svogūnų laiškus
– nusausiname ir griežinėliais supjaustome juodąsias alyvuoges
2. Gerai sumaišome padažo sudėtines dalis.
3. Nusunkiame ir nulupame bulves. Pravėsusias – supjaustome kubeliais.
4. Į padažo dubenėlį suberiame bulves ir paliekame pastovėti ~15 min.
5. Suberkite likusias sudėtines dalis ir sumaišykite.
Karštos salotos- tai pagrindinis patiekalas.