Ypatingo salsa-verde padažas – sudėtinės dalys:
1 didelis ryšelis petražolių
1 didelis ryšelis mėtų
1 didelis ryšelis bazilikų
3 česnako skiltelės
100 g kaparėlių (kas nemėgsta, galima keisti žaliomis alyvuogėmis arba nedėti)
1 nubrauktas šaukštas garstyčių
100 g alyvuogių aliejaus
100 g ančiuvių (arba 2-3 vnt.)
2 šaukštai raudonojo vyno acto
jūros druska
šviežiai malti juodi pipirai
Žalumynų padažas – gaminimo žingsniai:
1. Žalumynus nuplauname ir nusausiname.
2. Viską be aliejaus ir acto suplakame.
3. Įpilkite alyvuogių aliejaus, acto ar citrinos sultis ir dar kartą suplakame.
4. Pasūdome ir pabarstome pipirais.
Skanaus