Jei valgote pietums, šalia galite sukirsti ir su lupena virtų bulvių. Vakarienei bulvių atsisakykite, nebent Jums reikia priaugti svorio.
Šaltibarščiai su šviežiais burokėliais ir svogūnų laiškais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 250 ml kefyro 2,5% riebumo
- 120 g burokėlių šviežių
- 50 g svogūnų laiškų
- 20 g krapų
- 2 g druskos
Paruošimas
- Burokėlius sutarkuojame šiaudeliais.
- Pašlakstome šviežiai spaustomis citrinų sultimis. Palaikome 1-2 valandas.
- Viename puode sumaišome tarkuotus burokėlius, kefyrą, smulkintus svogūnų laiškus ir krapus.
- Pagardiname druska ir gerai išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 232kcal (12%)Angliavandeniai: 29gBaltymai: 12gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 31mgNatris: 1019mgKalis: 676mg (34%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 22g (88%)Vitaminas A: 2555µg (319%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 32mg (40%)Vitaminas D: 100µg (2000%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 104µg (139%)Kalcis: 409mg (51%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 193µg (97%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 49mg (13%)Fosforas: 80mg (11%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Giedrė Renevė