Jei valgote pietums, šalia galite sukirsti ir su lupena virtų bulvių. Vakarienei bulvių atsisakykite, nebent Jums reikia priaugti svorio.
Šaltibarščiai su šviežiais burokėliais ir svogūnų laiškais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 2 val.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 2 val. 10 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 232 kcal

Ingredientai
  

  • 250 ml kefyro 2,5% riebumo
  • 120 g burokėlių šviežių
  • 50 g svogūnų laiškų
  • 20 g krapų
  • 2 g druskos

Paruošimas
 

  • Burokėlius sutarkuojame šiaudeliais.
  • Pašlakstome šviežiai spaustomis citrinų sultimis. Palaikome 1-2 valandas.
  • Viename puode sumaišome tarkuotus burokėlius, kefyrą, smulkintus svogūnų laiškus ir krapus.
  • Pagardiname druska ir gerai išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 232kcal (12%)Angliavandeniai: 29gBaltymai: 12gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 31mgNatris: 1019mgKalis: 676mg (34%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 22g (88%)Vitaminas A: 2555µg (319%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 32mg (40%)Vitaminas D: 100µg (2000%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 104µg (139%)Kalcis: 409mg (51%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 193µg (97%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 49mg (13%)Fosforas: 80mg (11%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotraukos autorė: Giedrė Renevė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!