Žvėriena turi santykinai nedaug riebalų, be to, užaugusi be hormoninių preparatų ir antibiotikų. Kepant žemoje temperatūroje mėsa tampa minkštutėlė.
Orkaitėje keptas žvėrienos kumpis su žolelėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 4 val.
Iš viso 16 val.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 440 kcal

Ingredientai
  

  • 350 g žvėrienos kumpio
  • 10 g imbiero, šviežio
  • 1 a.š. baziliko
  • 1 a.š. mairūno
  • 1 a.š. kalendros
  • 1 a.š. čiobrelių
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Žvėrienos kumpį ištriname prieskoninėmis žolelėmis.
  • Sutarkuojame šviežią imbierą, česnaką. Šiuo mišiniu ištriname mėsą.
  • Mėsą dedame į šaldytuvą ir marinuojame 12 val.
  • Prieš kepant mėsą ištriname ją druska. Kumpį kepame kepimo rankovėje ~ 4 val. 100 ℃ orkaitėje.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 440kcal (22%)Angliavandeniai: 4gBaltymai: 81gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 298mgNatris: 220mgKalis: 1194mg (60%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 0.2g (1%)Vitaminas A: 116µg (15%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 22µg (880%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 41mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 17µg (9%)Geležis: 13mg (93%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 90mg (24%)Fosforas: 722mg (103%)Selenas: 35µg (64%)Cinkas: 7mg (70%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Sandra Braziuliene
3.7 3 votes
Patiko? Įvertinkite!