Sveiko maisto praktinių kursų vadovė Aiste Švetkauskė rekomenduoja salotas gaminti taip:
Imame 200 g silkės filė, perkame visą silkę ar atvėsintą jos filė. Pakuota silkė netinka.
300 g moliūgas, geriausia muskatinis, termiškai neapdorotas. Taip taip, moliūgas ne tik sriubai tinkamas:)
80 g svogūno, vidutinė galva
1 a.š. (6 g) lydyto sviesto
Pagardinimui pipirų, viduržemio prieskonių žolelių (rasite visose didžiosiose parduotuvėse)
Gaminame silkės ir moliūgo salotas:

  1. Silkę supjaustome juostelėmis. Prieš tai, jei ji per sūri, numirkome vėsiame vandenyje ir dar kartą nuplauname. Išdėliojame lėkštėje.
  2. Moliūgą sutarkuojame stambia (liaud.burokine) tarka.
  3. Svogūną supjaustome kubeliais, suberiame prieskonius, bei pakepame su sviestu, kol suminkštėja.
  4. Pakepintą svogūną sumaišome su tarkuotu šviežiu moliūgu.
  5. Daržoves užberiame ant silkės.

Pagardiname gaivios žalios spalvos smulkintais svogūnų laiškais. Skanaus!