Mitybos specialistė Vaida Kurpienė sako: „Šios salotos – tai vitaminų ir antioksidantų šaltinis. Jos sočios, puikiai tinka neštis į darbą. Jausitės sotūs ir energingi. Tik joms reikia pradėti ruoštis prieš kelias dienas. Būtina prieš kelias dienas pasidaiginti pupuolių. Galite jų pasidaiginti ir daugiau, bus puikus pagardas košei ar pavakarių užkandis. „

Sudėtinės pupelių salotų dalys (3 porcijos):

40 g sausų spindulinių pupuolių (mung pupelių) arba 275 g spindulinių pupuolių daigų
200 g svogūnų laiškų
150 g raudona paprika
1 česnako skiltelė
3 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. balto vyno acto
2 v.š. sojos padažo, jame yra druskos, taigi papildomai neprireiks
Juodi švežiai malti pipirai

Salotų gaminimo žingsniai:
1. Užmerkti spindulines pupuoles prieš porą dienų nedideliame vėsaus vandens kiekyje ir vis papildant vandenį padaiginkite ~48-72 valandas ar ilgiau.
2. Smulkiai supjaustyti papriką ir svogūnų laiškus. Sudėti į salotinę kartu su daigais.
3. Sumaišyti išspaustą česnaką, alyvuogių aliejų, actą, sojos padažą, druską bei pipirus ir apšlakstyti salotas, išmaišyti. Laikyti šaldytuve iki patiekimo.
Pastaba: sojų padažas sūrus, todėl druskos daug nedėti. Skanaus!