Porcijų kiekis: 1, kcal 313
Straganina – sudėtinės dalys:
100 g šaldytos riebios žuvies, pavyzdžiui skumbrės ar tuno.
50 g svogūno
0,2 g juodųjų pipirų
0,5 g druskos
Straganina – gaminimo žingsniai:
1. Šaldyta žuvis supjaustoma kubeliais.
2. Susmulkiname svogūno galvą.
3. Pabarstome pipirais, druska ir smulkintu svogūnu.
4. Galima valgyti iš karto, o dalį pasidėti vėl į šaldiklį.
Puikiai dera (pasirinktinai):
–  su karštomis bulvėmis, virtomis su lupena, arba keptomis orkaitėje (pietums)
– viso grūdo duona
– su lapinių daržovių salotomis (vakarienei).
– skanu ir be priedų – kaip užkandis.
Išbandykite ir straganinos (vyniotinio)  versiją. Kažin, kuris variantas Jums skanesnis?:)