Sūdyta lašiša – sudėtinės dalys:

500 g lašišos filė (geriausia laukinės iš šaltų vandenų ar ekologiškai augintos, tokios galite gauti “Šiaurės jūra” parduotuvių tinkle), tinka ir upėtakis
1 vidutinis burokėlis (šviežias)
1 citrinos žievelė (geriausia rinktis ekologišką)
1/2 apelsino žievelė
4 a. š. druska
1 a. š. natūralus medus
Švieži ar šaldyti krapai
Pora riekelių citrina

Sūdyta lašiša – gaminimo žingsniai:

1. Sutarkuojame burokėlį, citrinos bei apelsino žieveles ir sumaišome su druska, medumi, krapais.
2. Gautą masę tolygiai paskirstome ant žuvies. Žuvį suvyniojame į maistinę plėvelę arba laikome sandariame indelyje 2 paras. Svarbu neperlaikyti.

Nuotraukos ir recepto autorė – Gintarė Laniauskaitė.