Sveikas desertas: nekeptas datulių pyragas su graikiniais riešutais -sudėtinės dalys:
2 stiklinės graikinių riešutų
2 stiklinės datulių
1 stiklinė natūralios kakavos
0,5 stiklinės figų
1 a.š. čili pipirų
1 a.š. cinamono
Žiupsnelis druskos
Glaistui:
0,5 stiklinės natūralios kakavos miltelių
0,5 stiklinės šviesaus agavų sirupo
0,25 stiklinės šalto spaudimo kokosų aliejaus
0,5 a.š. čili pipirų
0,5 a.š. cinamono
Maistinės medžiagos:
Baltymai – 12,48
Riebalai – 52,15
Angliavandeniai – 42,59
Kcal – 699
Datulių pyragas – gaminimo žingsniai:
1. Į vieną indą sudedame smulkintuvu sutrintus riešutus, datules ir figas, suberiame kakavą, pipirus, cinamoną, druską, viską gerai išmaišome.
2. Gautą masę perminkome rankomis ir suverčiame į kepimo indą, prieš tai ant dugno patiesę kepimo popieriaus, kad vėliau būtų lengviau išimti. Masę gerai suspaudžiame rankomis.
3. Kokoso aliejaus indelį palaikome šiltame vandenyje, kad išsilydytų. Viename dubenyje sumaišome kokosų aliejų kakavą, agavų sirupą, čili pipirus ir cinamoną.
4. Gautą glaistą užtepame ant pyrago. Pyragą laikome šaldytuve bent keletą valandų.
Skanaus!
Šaltinis: www.rawmazing.com