Įdarytas baklažanas su pomidorais ir tofu sūriuVaida KurpienėBaklažanų reikėtų vengti valgyti kavinėse, nes jie kepami didžiuliame kiekyje riebalų, kad būtų minkšti. Taigi net patys nesuprasdami suvalgote su keliais gabalėliais didelę dalį dienos kalorijų normos. Namie kepdami, kad jie nesusitrauktų, pašlakstykite labai mažu kiekiu citrinų sulčių arba pamirkykite druskos tirpale bei kepkite orkaitėje. Mėgstantiems šią daržovę – įdaryto baklažano receptas. Raminta atsiuntė nuotrauką šiam receptui ir džiaugiasi, kad buvo skanu bei greitai pagaminama. Skanaus linki recepto autorė – Agnė G.
Salotos su tofu ir bolivine balandaVaida KurpienėRaminta šias salotas gardino tailandietiško raudonojo kario pasta ir sezamu, o Jūs mėgstate tokias salotas?Pastaba: iš šio nurodyto kiekio išeina viena vidutinio dydžio porcija.
Baltagūžio kopūsto salotos su žirneliaisVaida KurpienėNuotrauka pasidalino Sabina Šatė. Ačiū Mes įpratę, kad kopūstų salotos ruošiamos su cukrumi. Gerai tai, kad valgomos šviežios daržovės, tačiau sveika mityba ir cukrus - nesuderinama.
Saldi bulvė su daržovėmisVaida KurpienėAliona Monkevic Andersen‎, kuri atsiuntė idėją ir nuotrauką rašo, kad tai yra tarsi sumuštinis.
Pekino kopūsto salotos su pastarnoku, kaliaropeVaida KurpienėDonata Jokšienė, kuri atsiuntė nuotrauką šiam receptui, labai džiaugiasi atrastu deriniu. Kaip Jūs, ar mėgstate taip paruoštas salotas? Pasidalinkite savo nuomone komentaruose. Pastaba, iš nurodyto kiekio yra paruošiama 1 porcija.
Šviežios daržovės su varškės arba jogurto užtepėlėmisVaida KurpienėUžsuko draugė į svečius, vietoje sausainių traukite daržoves, varškę ir prieskonius.Kol kalbėsitės Jūs galite greitai varškę su prieskoniais sutrinti, tiks įmestas gabalėlis fetos sūris. Dėl Covid ir kitų virusų geriau mirkyti daržoves į atskirus indelius. Labai tinka stikliukai degtinei :DKol jūs rūpinsitės užtepėle, draugė supjaustys daržoves. Galėsite kartu krimsti ir kalbėtis su didžiu malonumu.Foto: Sabina Šatė
Daržovių troškinys su kokosų pienuVaida KurpienėSonata Jadeškienė rašo, kad tai greitai pagaminamas ir skanus patiekalas. Ar Jūs mėgstate tokius, pasidalinkite komentaruose. Skanaus linki recepto autorė – Svetlana G.
Varškės užtepėlė su agurkais ir paprikomisVaida KurpienėSkanu patiekti su šviežiomis daržovėmis, tačiau galima valgyti ir vieną. Šaldytuve galima laikyti apie savaitę, bet ne ilgiau, nei galioja varškė. Gima linki Jums skanaus! Birutė Vitkauskienė atsiuntė nuotrauką ir džiaugiasi išbandžiusi šį patiekalą.
Dorada kepta orkaitėje su daržovėmisVaida KurpienėNatalija Masevičienė pasidalino idėja ir nuotraukomis. Ačiū. Ji taip paruoštą žuvį valgė su salotomis: baltas ridikas, morka, agurkas. Susmulkinta norimo dydžio gabalėliais. Užpilas: 1 a.š Dižono garstyčių, 1 a.š. citrinos sulčių, 1 a.š. vandens, pipirai.
Varškė su agurkais ir kefyruVaida KurpienėŠis varškės patiekalas gali būti valgomas kaip pagrindinis patiekalas, puikiai tinkantis vakarienei bei gali būti naudojamas kaip užtepėlė. "Ir paprasta, ir skanu..." rašo nuotraukos autorė Birutė Vitkauskienė.
Vasaros daržovių lėkštėVaida KurpienėBirute Vitkauskiene‎ atsiuntė nuotrauką šiam patiekalui ir rašo: "Derinys tiesiog tobulas. Šios salotos... jas kartosiu ir kartosiu... labai skanios... būtinai gaminkite."
Agurkai raugti maišelyjeVaida KurpienėGreitasis būdas užsiraugti agurkus. Koks gėris, rašo idėjos ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė.
Morkų salotos su poraisVaida KurpienėSalotos labai skanios. Valgydama dar riešutėlių įsibėriau. Geresnių pavakarių ir būti negalėjo. Rašo nuotraukos autorė Birutė Vitkauskienė. Šaltinis: V. Budrienė “Mišrainės – vitaminų šaltinis” 1998
Salotos: salotų lapai, agurkas, ridikėliai, daigaiVaida KurpienėĮvairių salotų lapai (gražgarstės, ridikėlių lapai), agurkas, ridikėliai, daigai (burokėlių, žirnelių). Tokia sudėtis yra nuotraukos autorės Jolantos Kardelytės. Ačiū, kad dalinatės.
Ridikėlių ir agurkų salotosVaida KurpienėVandeningos daržovės, tokie kaip ridikėliai ir agurkai, tai tokie maisto produktai, kurių galima valgyti neribotą kiekį. Riboti reikia tik padažo kiekį. Porcijai skaičiuojama iki vieno šaukšto riebalų.Taip pat reikėtų atminti, kad agurkai – šilto sezono daržovė, taigi geriausia jais mėgautis vėlyvą pavasarį ir vasarą.Skanaus linki recepto autorė Renata. Nuotraukos autorė Vanda Jadvyga Unčiūrienė‎.