Šviežių burokėlių salotos su citrina ir medumiVaida KurpienėĮprastai valgome virtus burokėlius. Bet šios daržovės termiškai neapdorotos daug sotesnės ir sodresnio skonio. Man jie labai skanūs. "Žalių" burokėlių salotos gali būti naudojamos kaip garnyras. Galima net ir kaip pagrindinis patiekalas tik tada papildomai įdėkite mėgiamo sūrio, pavyzdžiui, fetos, ožkų pieno ar kepto varškės sūrio. Skanūs ir greiti pietūs - garantuoti. Nuotraukos autorė Donata Jokšienė.
Dilgėlių sriubaVaida KurpienėPuiki sriuba pavasarį, rašo nuotraukos autorė Natalija Masevičienė‎.
Bolivinės balandos košė su pesto padažuVaida KurpienėLabai greitai paruošiama ir skani košė, puikus pusryčių valgis. Ši košė buvo išraiškingo skonio, kurį jai suteikė žalias pesto iš pavasarinių žolių (garšva, kiaulpienė, dilgėlė) su anakandžių riešutais ir alyvuogių aliejum. Nuotrauką atsiuntė Jolanta Kardelytė. Ačiū.
Žuvis arba jūros gėrybės su daržovėmisVaida KurpienėLietuviai ypatingai dažnai pietums ir vakaienei renkasi mėsą, tačiau tai neigiamai atsiliepia jų sveikatai ir savijautai, teigia sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė. Ji rekomenduoja mėsą dažniau keisti žuvimi bei jos gėrybėmis. Bet ir čia galimi įvairūs pasirinkimai. Jei norisi karšto pateikalo geriausia rinktis liesą baltą žuvį, pavyzdžiui lydeką, menkę, doradą ar jūros gėrybes, produktus, kurie yra sotūs, ir turi daug baltymų. "Kai iškepa pateiktu su citrina, prieš valgant išspausti citrinos sulčių 😉 valgiau su šviežių neapdorotų burokėlių salotomis. Labai labai skanu ;)" rašo nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė. Ji gamino doradą. O Jūs ar mėgstate žuvį, savo pastebėjimus parašykite komentaruose.
Vaida Kurpienė
Sorų košė su moliūgu ir cinamonuVaida KurpienėGrūdų košė – geriausias pusryčių pasirinkimas - lengvai virškinama, suteikia energijos ir sotumo. Greitai paruošiama ir soti košė, rašo nuotraukos autorė Giedrė Renevė.
Baklažanų ir bolivinių balandų („quinoa“) apkepasVaida Kurpienė„Quinoa” (tariama – „kinva”, lot. “Chenopodium quinoa“) arba bolivinė balanda. „Quinoa” priklauso tai pačiai biologinei šeimai kaip špinatas ar burokėlis ir nėra grūdinė kultūra. Sėklos mažytės, priklausomai nuo rūšies – nuo 1 iki 3 mm skersmens, gelsvos arba tamsiai raudonos. Jų galima įmesti saujelę į bet kokią košę, tinka sriuboms, kad būtų sotesnės. Esminis dalykas - turi visas būtinas amino rūgštis, t.y. pilną baltymą, kaip ir gyvūniniai produktai. Receptas iš jogosmityba.lt. Gavosi puikiai, be galo skanu, rašo nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė.
Omletas su krevetėmis ir jūros kopūstaisVaida Kurpienė"Prisipažinsiu, kiaušinius aš nelabai mėgstu, niekad nesu valgius pietums, bet buvo nuostabu." Rašo nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė. Recepto autorė - Eglė P.
Sorų kruopų košė su cinamonuVaida KurpienėGreitai paruošiama skani košė, rašo nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė. Nuotraukos autorė valgė su morkomis, o kaip Jūs labiausiai mėgstate, gal galite pasidalinti savo idėjomis ir pastebėjimais?
Pankolio salotos su agurkaisVaida KurpienėGreitai paruošiamos ir skanios salotos, rašo nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė. Ji valgė kartus su graikiškais riešutais ir baltu sūriu. Kokie priedai Jums skanu su šiomis salotomis? Sočiosioms salotoms galima įdėti fetos sūrio ir riešutų.
Turkiška jogurto šaltsriubėVaida KurpienėVytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): ši gaivinanti šaltsriubė džadžik, itin tinka karštymečiu. Beje, panašių patiekalų gali rasti Graikijoje bei Balkanų šalyse. Kiekis 4 asmenims.
Bolivinė balanda su feta sūriuVaida KurpienėLabai gardi ir greitai paruošiama košė, nuotraukos autorė ją dar gardino dilgėlių šakele. Nuotrauką atsiuntė Jolanta Kardelytė‎. Ačiū, kad dalinatės.
Košė: grikiai, morkos, pomidorai, smidrai ir avokadasVaida KurpienėPanaršius internete galima rasti tik saldžių košių receptų. Taigi košė, iš kurios gausite Omega 3, Omega 6, fosforo kalio, magnio, folio, lipidų, sterolių ir taip jums reikalingų skaidulų. Receptą ir nuotrauką atsiuntė Raminta. Ačiū.
Duona be glitimoVaida KurpienėP.S. Vienas miltų rūšis galima keisti kitomis, mieles keisti raugu. Šaltinis: Livinn
Lašiša kaip aguonaVaida KurpienėLabai greitai pruošiamas sotus ir skanus patiekalas, rašo nuotraukos ir recepto autorė Raminta.
Morkų ir pekano riešutų salotosVaida KurpienėJolanta Kardelytė, nuotraukos autorė rašo: "Riešutai prieš tai buvo išmirkyti. Recepte nurodytų kalendrų lapų neturėjau ir nenaudojau. Nes ir nepatinka jos man, skirtingai nuo grūdelių kalendrų. Vietoj jų įberta šaldytų krapų ir puošta morkos lapeliais užaugintais iš morkos galiuko. Labai skanios salotos."
Topinambai su graikiniais riešutais ir ridikėliaisVaida Kurpienė"Pasaka salotos patiko. Kodėl aš šių bulvių ankščiau nevalgiau, nežinau, kol neparagauji tol manai kad tai neskanu." Rašo nuotraukos autorė Kristina Valaitienė. Šaltinis www.topinambai.lt ir pakoreguota pagal “Sulieknėk sveikai”.
Žaliųjų žirnelių pagardasVaida KurpienėPuikus pagardas makaronams, tinka prie pupelių, ryžių. Dera su pomidorais. "Pagardas - labai skanus, tinka net ant sumuštinių" rašo nuotraukos autorė Donata Jokšienė.
Kepti obuoliai, įdaryti razinomis ir riešutaisVaida KurpienėKepti obuoliai – puikus desertas! Be to, kepti obuoliai gali būti net naudingi sveikatai – jie palengvina užkimimą. Tad, jei norite išmėginti jų gydomąsias savybes, siūlome Jums nesudėtingą keptų obuolių receptą. Atminkite, kad tai vis dėlto desertas ir nereikėtų šiuo patiekalu piktnaudžiauti 🙂 Be to, kepti obuoliai nepakeičia šviežių vaisių. Prie keptų obuolių tinka vanilinis padažas. Beje, kol kas dar nėra aišku, kodėl kepti obuoliai padeda palengvinti užkimimą. Mokslininkai spėlioja, kad obuolių kepimo metu išsiskiria enzimai (natūralūs fermentai), kurie padeda balso stygoms. Kepti obuoliai taip pat yra geresnis vaistas nuo peršalimo nei karštas pienas su medumi, kuris gali sukelti gleivių susidarymą ant kvėpavimo takų. Nuotrauką receptui atsiuntė Sabina Šatė. Ačiū.
Jūrinio ešerio filė su lęšiais ir žalumynų sviestuVaida KurpienėLabai skanus patiekalas, kurį lengva ir greitai galima pagaminti. Tinka bet kuri jūrinė žuvis. Originaliame recepte yra jūros lydeka, bet puikiai tiks ir menkė, ar jūros ešerys, kaip yra nuotraukoje. Žuvies parduotuvių tinklo „Šiaurės jūra“ receptai. Nuotrauką atsiuntė Sabina Šatė.