Raudonųjų pupelių desertas be miltųVaida KurpienėGaunasi drėgni, labai šokoladiniai ir mažai nuodėmingi sausainiai, rašo Laurynas Gerikas. Galima įdėti džiovintų spanguolių, juodo šokolado gabaliukų etc. Beje, labai skanūs ir be jokių saldiklių, teisingai kakaviškai kartūs! Receptą pakartojo ir nuotrauką atsiuntė Jolanta Kardelytė.
Šviežių burokėlių salotos su citrina ir medumiVaida KurpienėĮprastai valgome virtus burokėlius. Bet šios daržovės termiškai neapdorotos daug sotesnės ir sodresnio skonio. Man jie labai skanūs. "Žalių" burokėlių salotos gali būti naudojamos kaip garnyras. Galima net ir kaip pagrindinis patiekalas tik tada papildomai įdėkite mėgiamo sūrio, pavyzdžiui, fetos, ožkų pieno ar kepto varškės sūrio. Skanūs ir greiti pietūs - garantuoti. Nuotraukos autorė Donata Jokšienė.
Bolivinės balandos košė su pesto padažuVaida KurpienėLabai greitai paruošiama ir skani košė, puikus pusryčių valgis. Ši košė buvo išraiškingo skonio, kurį jai suteikė žalias pesto iš pavasarinių žolių (garšva, kiaulpienė, dilgėlė) su anakandžių riešutais ir alyvuogių aliejum. Nuotrauką atsiuntė Jolanta Kardelytė. Ačiū.
Vaida Kurpienė
Troškintų daržovių ir saulėgrąžų užtepėlėVaida KurpienėUžtepėlę galite tepti ant duonos arba valgyti su daržovių pagaliukais: morka, kaliaropė, ropė ar kitomis, kurias turite šaldytuve. Recepto autorė – Rasa. Labai skani ir greitai paruošiama užtepėlė, rašo nuotraukos autorė Giedrė Renevė.
Sorų košė su moliūgu ir cinamonuVaida KurpienėGrūdų košė – geriausias pusryčių pasirinkimas - lengvai virškinama, suteikia energijos ir sotumo. Greitai paruošiama ir soti košė, rašo nuotraukos autorė Giedrė Renevė.
Baklažanų ir bolivinių balandų („quinoa“) apkepasVaida Kurpienė„Quinoa” (tariama – „kinva”, lot. “Chenopodium quinoa“) arba bolivinė balanda. „Quinoa” priklauso tai pačiai biologinei šeimai kaip špinatas ar burokėlis ir nėra grūdinė kultūra. Sėklos mažytės, priklausomai nuo rūšies – nuo 1 iki 3 mm skersmens, gelsvos arba tamsiai raudonos. Jų galima įmesti saujelę į bet kokią košę, tinka sriuboms, kad būtų sotesnės. Esminis dalykas - turi visas būtinas amino rūgštis, t.y. pilną baltymą, kaip ir gyvūniniai produktai. Receptas iš jogosmityba.lt. Gavosi puikiai, be galo skanu, rašo nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė.
Krapų ir petražolių naminis pestoVaida KurpienėLabai paprastas naminis pesto per kelias minutes, kurį galėsite naudoti tiek su rytinėmis košėmis, tiek pagardą salotoms, rašo recepto ir nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė.
Sorų kruopų košė su cinamonuVaida KurpienėGreitai paruošiama skani košė, rašo nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė. Nuotraukos autorė valgė su morkomis, o kaip Jūs labiausiai mėgstate, gal galite pasidalinti savo idėjomis ir pastebėjimais?
Pankolio salotos su agurkaisVaida KurpienėGreitai paruošiamos ir skanios salotos, rašo nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė. Ji valgė kartus su graikiškais riešutais ir baltu sūriu. Kokie priedai Jums skanu su šiomis salotomis? Sočiosioms salotoms galima įdėti fetos sūrio ir riešutų.
Duona be glitimoVaida KurpienėP.S. Vienas miltų rūšis galima keisti kitomis, mieles keisti raugu. Šaltinis: Livinn
Morkų ir pekano riešutų salotosVaida KurpienėJolanta Kardelytė, nuotraukos autorė rašo: "Riešutai prieš tai buvo išmirkyti. Recepte nurodytų kalendrų lapų neturėjau ir nenaudojau. Nes ir nepatinka jos man, skirtingai nuo grūdelių kalendrų. Vietoj jų įberta šaldytų krapų ir puošta morkos lapeliais užaugintais iš morkos galiuko. Labai skanios salotos."
Žaliųjų žirnelių pagardasVaida KurpienėPuikus pagardas makaronams, tinka prie pupelių, ryžių. Dera su pomidorais. "Pagardas - labai skanus, tinka net ant sumuštinių" rašo nuotraukos autorė Donata Jokšienė.
Avinžirniai su prieskoniaisVaida KurpienėLabai greitai paruošiamas ir skanus patiekalas. Nuotrauką atsiuntė Donata Jokšienė. Taip paruoštus avinžirnius galima valgyti užkandžiams ir naudoti su pagrindiniu patiekalu.
Grikių košė su džiovintais pomidoraisVaida KurpienėKošę dar papildomai skaninau svogūnų laiškais. Man jie suteikia gaivumo, nes džiovinti pomidorai yra gana intensyvaus skonio. Rašo Sabina Sate, kuri atsiuntė nuotrauką receptui.
Obuolių užkandis su riešutų sviestuVaida KurpienėUžgriuvus netikėtiems svečiams suktis reikia greitai, kad būtų skanu ir skonis visiems priimtinas. Šis užkandis pakerės visus. Labai paprastas gaminti ir ypatingai sveikas. Obuolius mėgsta ir vaikai, ir suaugę. Šis užkandis geras tuo, kad galės valgyti net ir tie, kuriems obuoliai sukelia skrandyje nemalonius jausmus. Pabandykite ir komentaruose pasidalinkite apie savijautą. Nuotrauką atsiuntė Donata Jokšienė. Ačiū, kad dalinatės. Patys galime užteptus natūraliu riešutų sviestu obuolius valgyti užkandžiui. Tie, kurie saugo taliją – riešutų sviesto tepa vos vos, tikrai mažiau nei nuotraukoje. O tie, kuriems reikia daug jėgų ir energijos – tepa negailėdami.
Su lupena virtos bulvės su šviežiais burokėliais ir raugintais kopūstaisVaida KurpienėBulvės be reikalo išimamos iš raciono. Labai svarbus jų apdorojimas. Verdame jas sūdytame vandenyje su lupenomis. Turi daržovės išlikti stangrumas. Valgyti galite ir be lupenų, tik atminkite, kad jose didelis naudingų medžiagų kiekis. Šis patiekalas puikiai tinka pietums. Labai pravers sportuojantiems intensyvios treniruotės dieną.