Šviežių burokėlių salotos su citrina ir medumiVaida KurpienėĮprastai valgome virtus burokėlius. Bet šios daržovės termiškai neapdorotos daug sotesnės ir sodresnio skonio. Man jie labai skanūs. "Žalių" burokėlių salotos gali būti naudojamos kaip garnyras. Galima net ir kaip pagrindinis patiekalas tik tada papildomai įdėkite mėgiamo sūrio, pavyzdžiui, fetos, ožkų pieno ar kepto varškės sūrio. Skanūs ir greiti pietūs - garantuoti. Nuotraukos autorė Donata Jokšienė.
Bolivinės balandos košė su pesto padažuVaida KurpienėLabai greitai paruošiama ir skani košė, puikus pusryčių valgis. Ši košė buvo išraiškingo skonio, kurį jai suteikė žalias pesto iš pavasarinių žolių (garšva, kiaulpienė, dilgėlė) su anakandžių riešutais ir alyvuogių aliejum. Nuotrauką atsiuntė Jolanta Kardelytė. Ačiū.
Vaida Kurpienė
Omletas su krevetėmis ir jūros kopūstaisVaida Kurpienė"Prisipažinsiu, kiaušinius aš nelabai mėgstu, niekad nesu valgius pietums, bet buvo nuostabu." Rašo nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė. Recepto autorė - Eglė P.
Sorų kruopų košė su cinamonuVaida KurpienėGreitai paruošiama skani košė, rašo nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė. Nuotraukos autorė valgė su morkomis, o kaip Jūs labiausiai mėgstate, gal galite pasidalinti savo idėjomis ir pastebėjimais?
Pankolio salotos su agurkaisVaida KurpienėGreitai paruošiamos ir skanios salotos, rašo nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė. Ji valgė kartus su graikiškais riešutais ir baltu sūriu. Kokie priedai Jums skanu su šiomis salotomis? Sočiosioms salotoms galima įdėti fetos sūrio ir riešutų.
Košė: grikiai, morkos, pomidorai, smidrai ir avokadasVaida KurpienėPanaršius internete galima rasti tik saldžių košių receptų. Taigi košė, iš kurios gausite Omega 3, Omega 6, fosforo kalio, magnio, folio, lipidų, sterolių ir taip jums reikalingų skaidulų. Receptą ir nuotrauką atsiuntė Raminta. Ačiū.
Duona be glitimoVaida KurpienėP.S. Vienas miltų rūšis galima keisti kitomis, mieles keisti raugu. Šaltinis: Livinn
Morkų ir pekano riešutų salotosVaida KurpienėJolanta Kardelytė, nuotraukos autorė rašo: "Riešutai prieš tai buvo išmirkyti. Recepte nurodytų kalendrų lapų neturėjau ir nenaudojau. Nes ir nepatinka jos man, skirtingai nuo grūdelių kalendrų. Vietoj jų įberta šaldytų krapų ir puošta morkos lapeliais užaugintais iš morkos galiuko. Labai skanios salotos."
Žaliųjų žirnelių pagardasVaida KurpienėPuikus pagardas makaronams, tinka prie pupelių, ryžių. Dera su pomidorais. "Pagardas - labai skanus, tinka net ant sumuštinių" rašo nuotraukos autorė Donata Jokšienė.
Miežinė košė su pesto padažuVaida KurpienėMiežinės kruopos Lietuvoje parduodamos skaldytos. Jos būna dviejų rūšių – smulkaus ir stambaus skaldymo. Rinkitės stambesnio skaldymo miežines kruopas – jos sotesnės, nors kalorijų turi tiek pat, kiek ir smulkesnės. Be to, stambiau skaldytose kruopose šiek tiek daugiau ir mums būtinų maistinių skaidulų. Nuotrauką receptui atsiuntė Giedrė Renevė. Ačiū. Svarbu: jei esate alergiški pieno produktams Pesto padažo taip pat negalite vartoti, nes jame yra kieto sūrio, dažniausiai parmezano.
Avinžirniai su prieskoniaisVaida KurpienėLabai greitai paruošiamas ir skanus patiekalas. Nuotrauką atsiuntė Donata Jokšienė. Taip paruoštus avinžirnius galima valgyti užkandžiams ir naudoti su pagrindiniu patiekalu.
Grikių košė su džiovintais pomidoraisVaida KurpienėKošę dar papildomai skaninau svogūnų laiškais. Man jie suteikia gaivumo, nes džiovinti pomidorai yra gana intensyvaus skonio. Rašo Sabina Sate, kuri atsiuntė nuotrauką receptui.
Perlinių kruopų košė su grybais ir daržovėmisVaida KurpienėTokia košė puikiai tinka ne tik pusryčiams, bet ir pietums 🙂 skanu valgyt su gaiviomis daržovėmis: agurkais, pomidorais ar paprikomis. Rašo Giedrė Renevė, kuri atsiuntė nuotrauką šiam receptui. Ačiū. Šaltinis: https://www.gaspadine.lt/receptas/perline-kose-su-grybais-ir-darzovemis-6777
Su lupena virtos bulvės su šviežiais burokėliais ir raugintais kopūstaisVaida KurpienėBulvės be reikalo išimamos iš raciono. Labai svarbus jų apdorojimas. Verdame jas sūdytame vandenyje su lupenomis. Turi daržovės išlikti stangrumas. Valgyti galite ir be lupenų, tik atminkite, kad jose didelis naudingų medžiagų kiekis. Šis patiekalas puikiai tinka pietums. Labai pravers sportuojantiems intensyvios treniruotės dieną.
Salotos su morkomis ir burokėliaisVaida KurpienėLabai skanios, tik as dar mėgstu su balzaminiu actu vietoj citrinos, rašo Gita Kelpšienė‎, kuri atsiuntė nuotrauką šiam receptui.
Tofu su svogūnu ir sojaVaida KurpienėLabai greitai paruošiamas tofu, kuris tiks ir pusryčių košei paskaninti, pietums ir vakarienei su daržovėmis arba salotomis. Nuotraukos autorė valgė su bolivine balanda, šparaginėmis pupelėmis bei brokoliu. Nuotrauką atsiuntė Raminta, ačiū jai. Komentaruose pasidalinkite, su kuo jūs mėgstate tofu sūrį.
Avižinė košė pagardinta sviestu (avižų grūdų)Vaida KurpienėNuotrauką atsiuntė Natalija Masevičienė, ačiū. Ji šią košę valgė su pomidorais, kas ir matosi nuotraukoje, o šiai košei galima pasirinkti įvairius priedus. Kokius mėgstate Jūs, pasidalinkite komentaruose.