Šviežių daržovių ir lęšių salotosŠviežių daržovių ir lęšių salotosIrvydaLęšiai – patrauklūs tuo, kad prieš virimą jų nereikia brinkinti, kaip daugumos pupinių šeimos augalų sėklų. Jie išverda per 25-30 min. ir gali būti puikus troškinių, košių, salotų ir kitų patiekalų pagrindas. Foto - Natalija Masevičienė Šaltinis: Renatos blogas http://www.isbandytireceptai.com/2010/02/svieziu-darzoviu-ir-lesiu-salotos.html
Kokosiniai saldainiaiKokosiniai saldainiaiIrvydaŠis desertas sveikas ir tikrai galima ryte paskanauti prie kavos, tačiau nepadauginkite 🙂 Receptas ir Foto - Raminta
Šviežių burokėlių salotos su žalumynaisŠviežių burokėlių salotos su žalumynaisIrvydaKavinėje ar restorano meniu rasite tik virtų ar virtų-marinuotų burokėlių salotas. Mes nesame įpratę, o tikriausiai daugumas Jūsų net nesate ragavę šviežių burokėlių salotų. pabandykite, skonis Jus nustebins:) FOTO - Ina Šv
Ingos varškės apkepasIngos varškės apkepasIrvydaVarškės apkepas greitai paruošiamas ir sotus patiekalas, tinkantis pietums ir vakarienei. FOTO - Barbara Burinska
Morkų pyragas be kviečių ir be cukrausMorkų pyragas be kviečių ir be cukrausVaida KurpienėŠis morkų pyragas ypatingas, nes kas paragauja, sustoti negali. Aš asmeniškai po kelių bandymų pasirinkau keksų formas. Patraukliau atrodo ir labai patogiai valgosi. Prieš vakarėlius kepu net kelis kartus, nes juos tiesiog nušluoja nuo stalo. Tekstūra drėgna, labiau panaši į pyragaičių. Paįvairinimui prieš kepdama viršų pabarstau kokoso drožlėmis. Suteikia puikų prieskonį ir dailiai atrodo. Skanaus.
Perlinės kruopos su morkomis ir moliūgaisPerlinės kruopos su morkomis ir moliūgaisIrvydaPerlinės kruopos yra kruopos iš nulukštentų nesmulkintų šlifuotų miežių grūdų. Perlinės kruopos pasižymi fosforo gausa, jo beveik du kartus daugiau nei kitose kruopų košėse. Fosforas yra būtinas normaliai medžiagų apykaitai, gerai protinei veiklai, svarbus raumenų veiklai. FOTO - Sandra Keršienė
Grikių košė su avokadu ir kepintais svogūnaisGrikių košė su avokadu ir kepintais svogūnaisIrvydaPanaršius internete galima rasti tik saldžių košių receptų. Taigi košė, iš kurios gausite Omega 3, Omega 6, fosforo kalio, magnio, folio, lipidų, sterolių ir taip jums reikalingų skaidulų. FOTO - Raminta
Greitai paruošiama vištienos krūtinėlėGreitai paruošiama vištienos krūtinėlėIrvydaGreitiems pietums ar vakarienei. Tokiu būdu gaminamai vištienai nereikia papildomų riebalų, be to ji labai minkšta ir sultinga. Iškepę valgome su šviežiomis ar nuplikytomis daržovėmis. Ypatingai puikiai dera su lapinėmis salotomis. Šis gaminimo būdas netinka, jei vištiena auginta natūraliai ir šerta grūdais. Jos struktūra kitokia ir tinkama tik virti, troškinti ar ilgai orkaitėje kepimo maiše gaminti. Valgyti su mėgiamomis daržovėmis. FOTO - Raminta.
Kepti kiaušiniai be riebalųKepti kiaušiniai be riebalųIrvydaPuikus pasirinkimas pietums ar vakarienai. Daugumai skaniau kepti kiaušiniai, bet tokiu atveju papildomai gauname nereikalingų sočiųjų riebalų. Kaip to išvengti? Tai visai paprasta, jei turite tinkamą keptuvę. Foto: Simona Pakšt
Grikių ir daržovių kotletaiGrikių ir daržovių kotletaiVaida KurpienėIšbandykite grikius pasigaminti kitaip nei esate pripratę! Lengvai pagaminami, maistingi ir labai skanūs grikių ir daržovių kotletukai pusryčiams arba pietums. Patiekta su termiškai neapdoroto burokėlio salotomis. Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė.
Kepti kiaušinių keksiukai su cukinijaKepti kiaušinių keksiukai su cukinijaVaida KurpienėPuiki idėja vakarienei – kepti kiaušinių keksiukai su cukinija. Greita, sveika ir skanu! Recepto ir nuotraukos autorė Laima Butkuvienė.
Sorų kruopų košė su cukinija ir moliūguSorų kruopų košė su cukinija ir moliūguVaida KurpienėDažnai pritrūkstame idėjų ką pasigaminti pusryčiams. Todėl šaltą žiemos dieną, siūlome jums pasigaminti šį tą naujo: sorų, daržovių bei pievagrybių patiekalą! Recepto ir nuotraukos autorė Ina Švaicnikienė.
Raudongūžio kopūsto salotos su paprikaRaudongūžio kopūsto salotos su paprikaVaida KurpienėEsame įpratę dažniausiai valgyti baltagūžį kopūstą, išmėginkite ir kitokį – raudongūžį. Labai skanu jį sutarkuoti su stambia “burokine” tarka. Recepto ir nuotraukos autorė Lina Špokė.