Bolivinės balandos košė su pesto padažuVaida KurpienėLabai greitai paruošiama ir skani košė, puikus pusryčių valgis. Ši košė buvo išraiškingo skonio, kurį jai suteikė žalias pesto iš pavasarinių žolių (garšva, kiaulpienė, dilgėlė) su anakandžių riešutais ir alyvuogių aliejum. Nuotrauką atsiuntė Jolanta Kardelytė. Ačiū.
Sorų košė su moliūgu ir cinamonuVaida KurpienėGrūdų košė – geriausias pusryčių pasirinkimas - lengvai virškinama, suteikia energijos ir sotumo. Greitai paruošiama ir soti košė, rašo nuotraukos autorė Giedrė Renevė.
Sorų kruopų košė su cinamonuVaida KurpienėGreitai paruošiama skani košė, rašo nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė. Nuotraukos autorė valgė su morkomis, o kaip Jūs labiausiai mėgstate, gal galite pasidalinti savo idėjomis ir pastebėjimais?
Bolivinė balanda su feta sūriuVaida KurpienėLabai gardi ir greitai paruošiama košė, nuotraukos autorė ją dar gardino dilgėlių šakele. Nuotrauką atsiuntė Jolanta Kardelytė‎. Ačiū, kad dalinatės.
Košė: grikiai, morkos, pomidorai, smidrai ir avokadasVaida KurpienėPanaršius internete galima rasti tik saldžių košių receptų. Taigi košė, iš kurios gausite Omega 3, Omega 6, fosforo kalio, magnio, folio, lipidų, sterolių ir taip jums reikalingų skaidulų. Receptą ir nuotrauką atsiuntė Raminta. Ačiū.
Duona be glitimoVaida KurpienėP.S. Vienas miltų rūšis galima keisti kitomis, mieles keisti raugu. Šaltinis: Livinn
Žaliųjų žirnelių pagardasVaida KurpienėPuikus pagardas makaronams, tinka prie pupelių, ryžių. Dera su pomidorais. "Pagardas - labai skanus, tinka net ant sumuštinių" rašo nuotraukos autorė Donata Jokšienė.
Miežinė košė su pesto padažuVaida KurpienėMiežinės kruopos Lietuvoje parduodamos skaldytos. Jos būna dviejų rūšių – smulkaus ir stambaus skaldymo. Rinkitės stambesnio skaldymo miežines kruopas – jos sotesnės, nors kalorijų turi tiek pat, kiek ir smulkesnės. Be to, stambiau skaldytose kruopose šiek tiek daugiau ir mums būtinų maistinių skaidulų. Nuotrauką receptui atsiuntė Giedrė Renevė. Ačiū. Svarbu: jei esate alergiški pieno produktams Pesto padažo taip pat negalite vartoti, nes jame yra kieto sūrio, dažniausiai parmezano.
Blynai iš bananoVaida KurpienėŠis patiekalas – desertas, skirtas šventiniams sekmadienio pusryčiams. Patiks ir mažiems ir dideliems. Labai lengvai ir greitai pagaminamas. Nuotrauką atsiuntė Donata Jokšienė.
Grikių košė su džiovintais pomidoraisVaida KurpienėKošę dar papildomai skaninau svogūnų laiškais. Man jie suteikia gaivumo, nes džiovinti pomidorai yra gana intensyvaus skonio. Rašo Sabina Sate, kuri atsiuntė nuotrauką receptui.
Perlinių kruopų košė su grybais ir daržovėmisVaida KurpienėTokia košė puikiai tinka ne tik pusryčiams, bet ir pietums 🙂 skanu valgyt su gaiviomis daržovėmis: agurkais, pomidorais ar paprikomis. Rašo Giedrė Renevė, kuri atsiuntė nuotrauką šiam receptui. Ačiū. Šaltinis: https://www.gaspadine.lt/receptas/perline-kose-su-grybais-ir-darzovemis-6777
Sumuštinis su česnakuVaida KurpienėLabai greitai paruošiamas ir skanus, rašo nuotraukos autorė. Nuotrauką atsiuntė Donata Jokšienė, ačiū, kad dalinatės.
Sorų kruopų košė su jūros dumbliaisVaida KurpienėTokią košę skanu valgyti su gaiviomis daržovėmis: agurkų ar paprikų lazdelėmis. Rašo Giedrė Renevė, kuri atsiuntė nuotrauką šiam receptui. Recepto autorė – Vilija D. Komentaruose parašykite, su kuo Jums patinka valgyti šią košę.
Bolivinės balandos košė pagardinta sviestuVaida KurpienėLabai greitai paruošiama bei gardi košė, rašo Giedrė Renevė, kuri atsiuntė nuotrauką šiam receptui. Kokia Jūsų nuomonė, pasidalinkite komentaruose. Ačiū.
Tofu su svogūnu ir sojaVaida KurpienėLabai greitai paruošiamas tofu, kuris tiks ir pusryčių košei paskaninti, pietums ir vakarienei su daržovėmis arba salotomis. Nuotraukos autorė valgė su bolivine balanda, šparaginėmis pupelėmis bei brokoliu. Nuotrauką atsiuntė Raminta, ačiū jai. Komentaruose pasidalinkite, su kuo jūs mėgstate tofu sūrį.
Bolivinės balandos košė su kietuoju sūriuVaida KurpienėBolivinė balanda (vadinama kinva) yra puikus ne tik angliavandenių, bet ir baltymų šaltinis. Labai skani košė ir greitai paruošiama, rašo Giedrė Renevė, kuri atsiuntė nuotrauką šiam receptui. Ačiū, kad dalinatės.
Avižinė košė su sūriu (avižų grūdų)Vaida KurpienėLabai skani ir greitai paruošiama košė, rašo Giedrė Renevė, kuri atsiuntė nuotrauką šiam receptui. Ačiū. Galite pasidalinti komentaruose, su kuo Jums skaniausia.
Avižinė košė pagardinta sviestu (avižų grūdų)Vaida KurpienėNuotrauką atsiuntė Natalija Masevičienė, ačiū. Ji šią košę valgė su pomidorais, kas ir matosi nuotraukoje, o šiai košei galima pasirinkti įvairius priedus. Kokius mėgstate Jūs, pasidalinkite komentaruose.
Natūraliose sultyse fermentuotos daržovėsVaida KurpienėPastaruoju metu vis daugiau ir daugiau pradėjau valgyti namuose fermentuotų daržovių. Šį kartą išbandžiau Vaidos puslapyje užtiktą receptą ir užsiraugiau mėlynojo kopūsto bei muskatinio moliūgo. Skonis geras, rašo Donata Vaišnoreitė, kuri atsiuntė nuotrauką receptui. Ačiū, kad dalinatės. Šios daržoves galima ruošti atskirai arba kartu. Šaltuoju sezono metu puikiai paįvairins Jūsų šviežių daržovių racioną. Galima fermentuoti ir su putino sultimis bei bruknių tyre. Skanaus linki recepto autorė – Elvyra
Košė iš juodos bolivinės balandos, gardinta avokaduVaida KurpienėApsivalgymas - avokado ir mielių dribsnių derinys man labai patinka. Kartais taip valgau užkandžiui, įsidėjusi į ledų taurę. Fotografija - Donata Vaišnoraitė. Taip nufotografuoja, kad negali nenorėti to, ką matai.
Nekepintų grikių košė su riešutų sviestuVaida KurpienėPuikus pusryčių patiekalas, kurį galima greitai pasigaminti ir yra sotu. Receptas iš mitybos plano. Patiekalą išbandė ir nuotrauką atsiuntė Natalija Masevičienė, ačiū.
Burokėlių duonaVaida KurpienėTobula, tobula duona. Rašo Audronė Mackevičienė, kuri pasidalino receptu ir atsiuntė nuotrauką Valgėm su vyru, net jam ji labai patiko. Vakar kai kepiau juokėsi, šiandien nunešiau gabalėlį paskanaut, sako ko tiek mažai, gal jau gaila... Kepiau duonelę iš vakaro. Išnešiau šaltai pastovėti iki ryto susukusi į kepimo popierių ir apklojusi virtuviniu rankšluostėliu. Valgėm su sviestu ir traiškytu česnaku, man dar ir pomidoras labai tiko į draugiją. Duoną galima supjaustyti plonom riekėm, ji netrupa. Kepsiu, kepsiu ir dar kartą kepsiu.
Gardus sumuštinis su grikių duonaVaida KurpienėNaminė grikių duona, avokadas su šiek tiek druskos, virti avinžirniai, saulėje džiovinti pomidorai ir sultenės lapai. Nuotrauką atsiuntė Renata Sprainaitienė, ačiū už idėjas.