Burokėlių humusas - lengvai paruošiamasBurokėlių humusasDonataViena šakninė daržovė, kurią galėčiau valgyti ir valgyti yra senas geras burokėlis. Keptas, virtas ar žalias - mano virtuvėje jis dominuoja. O kodėl nepabandžius ir pasigaminus humuso su termiškai neapdorotu burokėliu? Jūs dar nebandėte? Pats laikas tai padaryti. Receptas - kaip 2 x 2- paprastas!
Avinžirnių užtepėlė (Hummus) su saulėje džiovintais pomidoraisAvinžirnių užtepėlė (Hummus) su saulėje džiovintais pomidoraisVaida KurpienėAvinžirnių užtepėlė puikiai tinka sveikos mitybos gerbėjams. Ši užtepėlė yra sudėtingų angliavandenių bei mums būtinų nesočiųjų riebalų šaltinis. Soti ir sveika užtepėlė naudojama vietoje majonezo, tepama ant duonos ar naudojama kaip užtepėlė daržovėms. Pavyzdžiui daržovių pagaliukais: paprikų, morkų, agurkų, cukinijų, galite papjaustyti ir kaliaropę, tinka ir briuselio bei žiediniai kopūstai. “Sulieknėk sveikai” programos dalyvė Lina sako: “Padažome daržoves į avinžirnių užtepėlę ir valio! Ir svečiams tinka, ir gražu, ir galima daug prisiryti… daržovių :))))) kurių kiekis gi neribojamas 🙂 Beje, vakar šią užtepėlę dariau su pupelėm – tas pats gerumas :)”