Orkaitėje kepta menkė marinuota su pomidorų pastaVaida KurpienėLabai skani žuvis, labai sultinga, rašo nuotraukos autorė Raminta. Nuotaukos autorė taip paruoštą žuvį valgė su daržovėmis: pomidoras, nuplikytas brokolis. Svogūnai su morkomis pekepti keptuveje ant ghee sviesto su pomidoru pasta. Skanaus.
Įdaryta cukinija su jautienaVaida Kurpienė"Išbandžiau ir šį receptą, tikrai kartosiu. Valgė visa šeima, visiems patiko, dar su salotų kalnu." rašo nuotraukos autorė Natalija Masevičienė. Skanaus linki recepto autorė – Jolanta Z.
Keptas baklažanas orkaitėjeVaida KurpienėSabina Šatė rašo: "Skonis tirai puikus, užkandėlė labai pikantiška!" Nuotraukos autorė tiesiog įpjovė odelę ir valgė iš viso baklažano. O Jūs ar mėgstate keptą baklažaną? Kaip jį valgote? Galima valgyti karštą ir šiltą, kaip atskirą patiekalą ar derinti su kitais. Keptas baklažanas puikiai dera (pasirinktinai) su: – keptu varškės sūriu, – tofu (sojos pieno sūriu), – grūdų koše.
Orkaitėje kepti šamo file kepsneliai marinuoti su sojos padažuVaida KurpienėŠamas man labai patiko, rašo Natalija Masevičienė, kuri gamino ir atsiuntė nuotrauką. Nuotraukos autorė taip paruoštą žuvį valgė su tokiomis salotomis: vyšniniai pomidorai, šiaudeliais pjaustyta cukinija ir agurkas, šiek tiek paprikos, mėlynojo svogūno, apšlakstyta citrinos sultimis, druska, pipirais, ypač tyru alyvuogių aliejumi. O Jūs ar mėgstate šamą ir kaip jį gaminate, pasidalinkite komentaruose.
Kepta žuvis su įvairių pipirų mišiniu, cukinija ir morkomisVaida KurpienėLabai sotus ir skanus patiekalas, kuris greitai paruošiamas, galima kepti keptuvėje arba orkaitėje. Tinka pietums ir vakarienei, rašo nuotraukos autorė Donata Jokšienė. Šitaip paruoštą žuvį valgė su agurkų ir špinatų salotomis, o Jūs ar mėgstate žuvį ir kaip ją ruošiate? Pasidalinkite savo idėjomis komentaruose. Skanaus.
Dorada kepta orkaitėje su daržovėmisVaida KurpienėNatalija Masevičienė pasidalino idėja ir nuotraukomis. Ačiū. Ji taip paruoštą žuvį valgė su salotomis: baltas ridikas, morka, agurkas. Susmulkinta norimo dydžio gabalėliais. Užpilas: 1 a.š Dižono garstyčių, 1 a.š. citrinos sulčių, 1 a.š. vandens, pipirai.
Varškė su agurkais ir kefyruVaida KurpienėŠis varškės patiekalas gali būti valgomas kaip pagrindinis patiekalas, puikiai tinkantis vakarienei bei gali būti naudojamas kaip užtepėlė. "Ir paprasta, ir skanu..." rašo nuotraukos autorė Birutė Vitkauskienė.
Gardi žuvienė iš lydekosVaida KurpienėŽuvienė labai skani, aštri ir išraiškingo skonio, čia žuvis tinka bet kokia, o aš naudojau lydeką. Valgiau ir pietums ir vakarienei, tiesiog negalėjau nepakartoti, rašo nuotraukos autorė Natalija Masevičienė‎.
Agurkai raugti maišelyjeVaida KurpienėGreitasis būdas užsiraugti agurkus. Koks gėris, rašo idėjos ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė.
Saldaus varškės sūrio rutuliukai su špinataisVaida KurpienėPatiekalas, kurį kepsit ir kepsit! Tobulai skanu su salotomis. Tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Ir šventinį stalą papuoštų 😍. Rašo idėjos ir nuotraukos autorė Giedrė Renevė.
Kalafioro (žiedinio kopūsto) pado pica su mocarela ir pomidoraisVaida KurpienėTaip, tai ta pica, kurią kepėm jau ne pirmą kartą ir dar kepsime. Labai norėjau padaryti tobulą, išbaigtą ir pasidalinti su Jumis. Pica labai soti. Valgyti lėtai ir pasimėgaujant. Rašo idėjos realizatorė ir nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė.
Ridikėlių ir agurkų salotosVaida KurpienėVandeningos daržovės, tokie kaip ridikėliai ir agurkai, tai tokie maisto produktai, kurių galima valgyti neribotą kiekį. Riboti reikia tik padažo kiekį. Porcijai skaičiuojama iki vieno šaukšto riebalų. Taip pat reikėtų atminti, kad agurkai – šilto sezono daržovė, taigi geriausia jais mėgautis vėlyvą pavasarį ir vasarą. Skanaus linki recepto autorė Renata. Nuotraukos autorė Vanda Jadvyga Unčiūrienė‎.
Salotos su lęšiais ir sūdyta lašišaVaida KurpienėPuikios gaivios ir tuo pačiu sočios salotos su lęšiais, sūdyta lašiša ir daržovėmis. Rašo nuotraukos autorė Sabina Šatė. Recepto autorė – Žaneta.
Salotos su krevetėmis ir pomidoraisVaida KurpienėSalotos - greitas ir sveikas maistas. Savo derinius galima susidėlioti greitai, o svarbiausia, pakeiti vieną sudėtinę dalį ar padažą ir jau kitas skonis gaunasi. Agnės Grigaliūnienės meniu. Nuotrauką atsiuntė Asta Augutienė‎.
Šviežių burokėlių salotos su citrina ir medumiVaida KurpienėĮprastai valgome virtus burokėlius. Bet šios daržovės termiškai neapdorotos daug sotesnės ir sodresnio skonio. Man jie labai skanūs. "Žalių" burokėlių salotos gali būti naudojamos kaip garnyras. Galima net ir kaip pagrindinis patiekalas tik tada papildomai įdėkite mėgiamo sūrio, pavyzdžiui, fetos, ožkų pieno ar kepto varškės sūrio. Skanūs ir greiti pietūs - garantuoti. Nuotraukos autorė Donata Jokšienė.
Silkė su burokėliais ir avokaduVaida KurpienėLabai skanios salotos! Burokėlis duoda saldumo, silkė sūrumo, padažas rūgštelės. Rašo recepto ir nuotraukos autorė Sabina Šatė.
Žuvis arba jūros gėrybės su daržovėmisVaida KurpienėLietuviai ypatingai dažnai pietums ir vakaienei renkasi mėsą, tačiau tai neigiamai atsiliepia jų sveikatai ir savijautai, teigia sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė. Ji rekomenduoja mėsą dažniau keisti žuvimi bei jos gėrybėmis. Bet ir čia galimi įvairūs pasirinkimai. Jei norisi karšto pateikalo geriausia rinktis liesą baltą žuvį, pavyzdžiui lydeką, menkę, doradą ar jūros gėrybes, produktus, kurie yra sotūs, ir turi daug baltymų. "Kai iškepa pateiktu su citrina, prieš valgant išspausti citrinos sulčių 😉 valgiau su šviežių neapdorotų burokėlių salotomis. Labai labai skanu ;)" rašo nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė. Ji gamino doradą. O Jūs ar mėgstate žuvį, savo pastebėjimus parašykite komentaruose.
Troškintų daržovių ir saulėgrąžų užtepėlėVaida KurpienėUžtepėlę galite tepti ant duonos arba valgyti su daržovių pagaliukais: morka, kaliaropė, ropė ar kitomis, kurias turite šaldytuve. Recepto autorė – Rasa. Labai skani ir greitai paruošiama užtepėlė, rašo nuotraukos autorė Giedrė Renevė.
Baklažanų ir bolivinių balandų („quinoa“) apkepasVaida Kurpienė„Quinoa” (tariama – „kinva”, lot. “Chenopodium quinoa“) arba bolivinė balanda. „Quinoa” priklauso tai pačiai biologinei šeimai kaip špinatas ar burokėlis ir nėra grūdinė kultūra. Sėklos mažytės, priklausomai nuo rūšies – nuo 1 iki 3 mm skersmens, gelsvos arba tamsiai raudonos. Jų galima įmesti saujelę į bet kokią košę, tinka sriuboms, kad būtų sotesnės. Esminis dalykas - turi visas būtinas amino rūgštis, t.y. pilną baltymą, kaip ir gyvūniniai produktai. Receptas iš jogosmityba.lt. Gavosi puikiai, be galo skanu, rašo nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė.
Špinatų omletasVaida KurpienėBe galo skanus ir labai geras patiekalas tiek sau tiek svečiams patiekti, rašo nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė. Patarimas : Labai svarbu neperkepti omleto.
Omletas su krevetėmis ir jūros kopūstaisVaida Kurpienė"Prisipažinsiu, kiaušinius aš nelabai mėgstu, niekad nesu valgius pietums, bet buvo nuostabu." Rašo nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė. Recepto autorė - Eglė P.
Pankolio salotos su agurkaisVaida KurpienėGreitai paruošiamos ir skanios salotos, rašo nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė. Ji valgė kartus su graikiškais riešutais ir baltu sūriu. Kokie priedai Jums skanu su šiomis salotomis? Sočiosioms salotoms galima įdėti fetos sūrio ir riešutų.
Turkiška jogurto šaltsriubėVaida KurpienėVytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): ši gaivinanti šaltsriubė džadžik, itin tinka karštymečiu. Beje, panašių patiekalų gali rasti Graikijoje bei Balkanų šalyse. Kiekis 4 asmenims.