Šviežių burokėlių salotos su citrina ir medumiVaida KurpienėĮprastai valgome virtus burokėlius. Bet šios daržovės termiškai neapdorotos daug sotesnės ir sodresnio skonio. Man jie labai skanūs. "Žalių" burokėlių salotos gali būti naudojamos kaip garnyras. Galima net ir kaip pagrindinis patiekalas tik tada papildomai įdėkite mėgiamo sūrio, pavyzdžiui, fetos, ožkų pieno ar kepto varškės sūrio. Skanūs ir greiti pietūs - garantuoti. Nuotraukos autorė Donata Jokšienė.
Silkė su burokėliais ir avokaduVaida KurpienėLabai skanios salotos! Burokėlis duoda saldumo, silkė sūrumo, padažas rūgštelės. Rašo recepto ir nuotraukos autorė Sabina Šatė.
Žuvis arba jūros gėrybės su daržovėmisVaida KurpienėLietuviai ypatingai dažnai pietums ir vakaienei renkasi mėsą, tačiau tai neigiamai atsiliepia jų sveikatai ir savijautai, teigia sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė. Ji rekomenduoja mėsą dažniau keisti žuvimi bei jos gėrybėmis. Bet ir čia galimi įvairūs pasirinkimai. Jei norisi karšto pateikalo geriausia rinktis liesą baltą žuvį, pavyzdžiui lydeką, menkę, doradą ar jūros gėrybes, produktus, kurie yra sotūs, ir turi daug baltymų. "Kai iškepa pateiktu su citrina, prieš valgant išspausti citrinos sulčių 😉 valgiau su šviežių neapdorotų burokėlių salotomis. Labai labai skanu ;)" rašo nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė. Ji gamino doradą. O Jūs ar mėgstate žuvį, savo pastebėjimus parašykite komentaruose.
Troškintų daržovių ir saulėgrąžų užtepėlėVaida KurpienėUžtepėlę galite tepti ant duonos arba valgyti su daržovių pagaliukais: morka, kaliaropė, ropė ar kitomis, kurias turite šaldytuve. Recepto autorė – Rasa. Labai skani ir greitai paruošiama užtepėlė, rašo nuotraukos autorė Giedrė Renevė.
Baklažanų ir bolivinių balandų („quinoa“) apkepasVaida Kurpienė„Quinoa” (tariama – „kinva”, lot. “Chenopodium quinoa“) arba bolivinė balanda. „Quinoa” priklauso tai pačiai biologinei šeimai kaip špinatas ar burokėlis ir nėra grūdinė kultūra. Sėklos mažytės, priklausomai nuo rūšies – nuo 1 iki 3 mm skersmens, gelsvos arba tamsiai raudonos. Jų galima įmesti saujelę į bet kokią košę, tinka sriuboms, kad būtų sotesnės. Esminis dalykas - turi visas būtinas amino rūgštis, t.y. pilną baltymą, kaip ir gyvūniniai produktai. Receptas iš jogosmityba.lt. Gavosi puikiai, be galo skanu, rašo nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė.
Špinatų omletasVaida KurpienėBe galo skanus ir labai geras patiekalas tiek sau tiek svečiams patiekti, rašo nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė. Patarimas : Labai svarbu neperkepti omleto.
Omletas su krevetėmis ir jūros kopūstaisVaida Kurpienė"Prisipažinsiu, kiaušinius aš nelabai mėgstu, niekad nesu valgius pietums, bet buvo nuostabu." Rašo nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė. Recepto autorė - Eglė P.
Pankolio salotos su agurkaisVaida KurpienėGreitai paruošiamos ir skanios salotos, rašo nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė. Ji valgė kartus su graikiškais riešutais ir baltu sūriu. Kokie priedai Jums skanu su šiomis salotomis? Sočiosioms salotoms galima įdėti fetos sūrio ir riešutų.
Turkiška jogurto šaltsriubėVaida KurpienėVytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): ši gaivinanti šaltsriubė džadžik, itin tinka karštymečiu. Beje, panašių patiekalų gali rasti Graikijoje bei Balkanų šalyse. Kiekis 4 asmenims.
Kiaušinienė su špinatai su brokoliaisVaida KurpienėŠis patiekalas puikiai tinka vakarienei, nes kupinas skaidulų bei baltymų. Dar vienas privalumas – greitai pagaminamas. "Brokoliai su pievagrybiais puikus draugai! Kiaušinienė soti ir labai skani." rašo Sabina Šatė, kuri atsiuntė nuotrauką. Skanaus linki. Vaida Kurpienė Sveikos mitybos specialistė
Lašiša kaip aguonaVaida KurpienėLabai greitai pruošiamas sotus ir skanus patiekalas, rašo nuotraukos ir recepto autorė Raminta.
Žaliųjų žirnelių pagardasVaida KurpienėPuikus pagardas makaronams, tinka prie pupelių, ryžių. Dera su pomidorais. "Pagardas - labai skanus, tinka net ant sumuštinių" rašo nuotraukos autorė Donata Jokšienė.
Keptų šakninių daržovių salotos su fetaVaida KurpienėRecepto autorė – Jurga. Nuotraukos autorė Sabina Šatė. Nuotraukos autorė rašo: "Rukola keičiu ledo salota. Fetą - varškės sūriu, taip pat labai skanu"
Daržovių blyneliai su avinžirnių miltaisVaida KurpienėSkanaus linki recepto autorė – Lijana. Patiekalą taip pat gamino ir nuotrauką atsiuntė Regina Makauskienė‎. Jos komentaras: "Gaminau tiksliai pagal receptą. Avinžirnius susimaliau pati. Labai skanu, net nesitikėjau. Kartosiu!"
Garšvų omletasVaida KurpienėLabai skani kiaušinienė, nuotraukos autorė kepė ją su dilgėlėmis. Už nuotrauką dėkojame autorei Žalia Mėta.
Jūrinio ešerio filė su lęšiais ir žalumynų sviestuVaida KurpienėLabai skanus patiekalas, kurį lengva ir greitai galima pagaminti. Tinka bet kuri jūrinė žuvis. Originaliame recepte yra jūros lydeka, bet puikiai tiks ir menkė, ar jūros ešerys, kaip yra nuotraukoje. Žuvies parduotuvių tinklo „Šiaurės jūra“ receptai. Nuotrauką atsiuntė Sabina Šatė.
Omletas su brokoliaisVaida KurpienėŠis patiekalas puikiai tinka vakarienei, jame gausu skaidulų bei baltymų. Labai greitai pagaminamas. Labai skanus patiekalas, kuri galima greitai paruošti sau iš šeimai, rašo Donata Jokšienė, kuri atsiuntė nuotrauką šiam patiekalui. https://www.sulieknek.lt/omletas-su-brokoliais/
Jūrinė žuvis troškinta su pankoliuVaida KurpienėStiklinė daržovių sultinio. Originaliame recepte naudojamas vynas, tačiau norintiems sveikai maitintis tikrai reikėtų rinktis daržovių sultinį, nes alkoholis lėtina svorio kritimą ir neigiamai veikia organizmą. Vyną dar galima pakeisti natūralių citrinos sulčių ir vandens skiediniu. Nors kepant ir su daržovių sultiniu garžgraistės pakankamai kompensuoja “rūgštelės” trūkumą. Jurine žuvis troskinta su pankoliu (pas mane jūros lydeka šiuo metu karaliauja). Rašo Sabina Sate, kuri atsiuntė nuotrauką šiam receptui. Ačiū. Patarimas: „Pateikti galima su visu kepimo indu, o lėkštėje paberti gera sauja garžgraistės (rukolos) – šis kontrastas labai pagerina skonį. Maistą gardinti druska ir pipirais pateikus ant stalo, jei pritrūksta.“
Salotos su morkomis ir burokėliaisVaida KurpienėLabai skanios, tik as dar mėgstu su balzaminiu actu vietoj citrinos, rašo Gita Kelpšienė‎, kuri atsiuntė nuotrauką šiam receptui.
Tofu su svogūnu ir sojaVaida KurpienėLabai greitai paruošiamas tofu, kuris tiks ir pusryčių košei paskaninti, pietums ir vakarienei su daržovėmis arba salotomis. Nuotraukos autorė valgė su bolivine balanda, šparaginėmis pupelėmis bei brokoliu. Nuotrauką atsiuntė Raminta, ačiū jai. Komentaruose pasidalinkite, su kuo jūs mėgstate tofu sūrį.
Cukinijos lazanija su kalakutienaVaida KurpienėLabai skani lazanija, kuri gali būti puiki alternatyva tradicinei lazanijai. Gamino ir nuotrauką atsiuntė Natalija Masevičienė. Ačiū, kad dalinatės.
Kiaušiniai su avokado užtepėleVaida KurpienėNuotrauką atsiuntė Gita Kelpšienė. Greitai paruošiamas ir skanus patiekalas. Valgyti užsitepus avokado masę galima ne tik su kiaušiniu bet ir tepti ant duonos arba su bet kuriomis turimomis kietomis daržovėmis, pavyzdžiui: kaliaropė, ridikai, morkos, cukinijos, ropės, saliero kotai ar kitos, kurias turime šaldytuve. Daržoves supjaustome pagaliukais ir valgome kartu su užtepėle.