Balta mišrainėVaida KurpienėPas mane irgi būna, ji asocijuojasi su vaikyste bei džiaugsmu, kurios gaminu sveikesnę versiją. Ji tinka ne tik šventėms, bet ir į pietų dėžutę neštis į darbą. Sako autorė Vaida Kurpienė. Mišrainės sudėtį, kiekius reguliuoti galima priklausomai nuo valgytojų. Pateikti du mišrainės pateikimo variantai. Jei šventėje bus vaikų – daug didesnė tikimybė, kad jie valgys antrąjį mišrainės pateikimo variantą, nes jie mėgsta matyti ką valgo ir vengia sumaišytų patiekalų. Giminės ir draugai bus maloniai nustebinti.
Saldžios bulvės tortilija su lašiša ir šviežiomis daržovėmisVaida KurpienėNors bulvių košes valgyti nerekomenduojama, o tortilija ir yra kepta bulvių košė, bet kartais geriau pasirinkti sveikesnį varianatą, nei valgyti bet ką, pavyzdžiui prastos sudėties tortiliją su majonezu ir kumpiu. Nuotrauką atsiuntė grupės narė Raminta, ačiū jai.
Salotos su kiaušiniaisVaida Kurpienė#pietudezute Kai nesinori ilgai stovėti prie puodų, gelbsti kiaušiniai ir salotos. Foto Natalija Masevičienė
Salotos su grikiaisVaida KurpienėIdėja pietų dėžutei darbe. Autorė - Facebook grupės dalyvė Natalija Masevičienė.
Vaida Kurpienė
Sveikuoliški sushi (suši) be ryžiųDonataSushi (suši) - vienas iš mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų. Juos galėtumėme valgyti kas dieną. Žinoma, mėgautis tradiciniais, su baltais ryžiais, nėra sveika, tad tenka dažnai suktis iš padėties ir gaminti savo. Čia įsijungia fantazija. Jos dėka - skonių variacijos neaprėpiamos. Galima daryti su juodais laukiniais ryžiais, bolivine balanda, burnočio kruopomis ir daržovėmis, paukštiena ar žuvimi su smulkintais žalumynais. Visi variantai tinkami ir skanūs. Pabandykite, pasigaminkite ir jūs bei išsirinkite savo mėgiamą variantą.
Avinžirnių salotos su daržovėmisDonataKas nemėgsta greitų, paprastų, bet skanių salotų? Jos tinkamos ne tik pietums, vakarienei, bet ir įsidėti į pietų dėžutę, kad darbe valgytumėt ne tik gardžiai, bet ir visi pavydėtų. Šių salotų variacijos yra begalinės. Kiekvieną kartą galite išgauti skirtingą skonį keisdami produktus. O kas svarbiausia - čia galite dėti daržoves, kurias mėgstate arba tiesiog tuo metu turite šaldytuve. Labai skanu ir tiesiog paprasta.
Jogurtiniai šaltibarščiai su ridikėliaisIrvydaMes esame įpratę valgyti šaltibarščius iš burokėlių. Išbandykite aštresnę jų versiją. Jei valgysite pietums – valgykite su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Tai bus pagrindinis patiekalas ir jokios mėsos ar žuvies po šio patiekalo jau nebevalgykite. Jei šiuos šaltibarščius valgysite vakarienei – prisipjaustykite daugiau šviežių daržovių ir bulvių venkite, nebent Jums reikia priaugti svorio. Taip pat bulvės vakare tinkamos vaikams ir paaugliams. Foto - Raminta