Avinžirniai su garuose virtomis ir keptomis daržovėmisIna ŠvTinka pietums ir vakarienei. Avinžirniai parą laiko mirkyti vandenyje, užvirti ir virti 5 minutes. Išjungus ugnį, palikti brinkti. Vėliau trumpai kepti ant lydyto sviesto keptuvėje su svogūnais, prieskoniais ir moliūgo gabaliukais. Smidrai, cukinija, paprika virtos garuose. Orkaitėje keptas burokėlis.
Burokėlių humusasDonataViena šakninė daržovė, kurią galėčiau valgyti ir valgyti yra senas geras burokėlis. Keptas, virtas ar žalias - mano virtuvėje jis dominuoja. O kodėl nepabandžius ir pasigaminus humuso su termiškai neapdorotu burokėliu? Jūs dar nebandėte? Pats laikas tai padaryti. Receptas - kaip 2 x 2- paprastas!
Avinžirnių salotos su daržovėmisDonataKas nemėgsta greitų, paprastų, bet skanių salotų? Jos tinkamos ne tik pietums, vakarienei, bet ir įsidėti į pietų dėžutę, kad darbe valgytumėt ne tik gardžiai, bet ir visi pavydėtų. Šių salotų variacijos yra begalinės. Kiekvieną kartą galite išgauti skirtingą skonį keisdami produktus. O kas svarbiausia - čia galite dėti daržoves, kurias mėgstate arba tiesiog tuo metu turite šaldytuve. Labai skanu ir tiesiog paprasta.
Avinžirnių užtepėlė (Hummus) su saulėje džiovintais pomidoraisVaida KurpienėAvinžirnių užtepėlė puikiai tinka sveikos mitybos gerbėjams. Ši užtepėlė yra sudėtingų angliavandenių bei mums būtinų nesočiųjų riebalų šaltinis. Soti ir sveika užtepėlė naudojama vietoje majonezo, tepama ant duonos ar naudojama kaip užtepėlė daržovėms. Pavyzdžiui daržovių pagaliukais: paprikų, morkų, agurkų, cukinijų, galite papjaustyti ir kaliaropę, tinka ir briuselio bei žiediniai kopūstai. “Sulieknėk sveikai” programos dalyvė Lina sako: “Padažome daržoves į avinžirnių užtepėlę ir valio! Ir svečiams tinka, ir gražu, ir galima daug prisiryti… daržovių :))))) kurių kiekis gi neribojamas 🙂 Beje, vakar šią užtepėlę dariau su pupelėm – tas pats gerumas :)”