Šviežių burokėlių salotos su citrina ir medumiVaida KurpienėĮprastai valgome virtus burokėlius. Bet šios daržovės termiškai neapdorotos daug sotesnės ir sodresnio skonio. Man jie labai skanūs. "Žalių" burokėlių salotos gali būti naudojamos kaip garnyras. Galima net ir kaip pagrindinis patiekalas tik tada papildomai įdėkite mėgiamo sūrio, pavyzdžiui, fetos, ožkų pieno ar kepto varškės sūrio. Skanūs ir greiti pietūs - garantuoti. Nuotraukos autorė Donata Jokšienė.
Silkė su burokėliais ir avokaduVaida KurpienėLabai skanios salotos! Burokėlis duoda saldumo, silkė sūrumo, padažas rūgštelės. Rašo recepto ir nuotraukos autorė Sabina Šatė.
Karšta grikių ir burokėlių mišrainė sotiems pusryčiams ar pietumsVaida KurpienėRegina Makauskienė atsiuntė nuotrauką ir pastebėjimus: "Jeigu naudosime visus nurodytus kiekius, bus labai didelė išeiga. Vienam asmeniui tikrai užtenka pusės kiekio. Recepte esanti pastaba, kad agurkus geriausia dėti prieš valgant, labai teisinga, nes viskas tuoj pat nusidažo burokų spalva - jau įmaišytų net nematyti. Naudojau nekepintus grikius ir orkaitėje keptus burokėlius." Ačiū, kad dalinatės. Giedrės komentaras: „Išgirdau panašų receptą per Beatos laidą “Pietūs į darbą”. Vieną kartą bandžiau, patiko, buvo gana sotu ir, žinoma, skanu :). Šiuos pietus tikrai dar gaminsiu ne kartą”. Manome, jog ši idėja puiki ir sveika :). Šiek tiek receptą pakoregavome pagal “Sulieknėk sveikai”.
Keptų šakninių daržovių salotos su fetaVaida KurpienėRecepto autorė – Jurga. Nuotraukos autorė Sabina Šatė. Nuotraukos autorė rašo: "Rukola keičiu ledo salota. Fetą - varškės sūriu, taip pat labai skanu"
Su lupena virtos bulvės su šviežiais burokėliais ir raugintais kopūstaisVaida KurpienėBulvės be reikalo išimamos iš raciono. Labai svarbus jų apdorojimas. Verdame jas sūdytame vandenyje su lupenomis. Turi daržovės išlikti stangrumas. Valgyti galite ir be lupenų, tik atminkite, kad jose didelis naudingų medžiagų kiekis. Šis patiekalas puikiai tinka pietums. Labai pravers sportuojantiems intensyvios treniruotės dieną.
Salotos su morkomis ir burokėliaisVaida KurpienėLabai skanios, tik as dar mėgstu su balzaminiu actu vietoj citrinos, rašo Gita Kelpšienė‎, kuri atsiuntė nuotrauką šiam receptui.
Šviežių burokelių lapelių sriuba su ciberžoleVaida KurpienėPIETUMS – pasiilgusiems sriubos: šviežių burokėlių lapelių sriuba. VAKARIENEI panaši versija, tik be bulvių, bet su kiaušiniais, juk sotumas – būtinas. Taigi į sriubą, įmetę burokėlių lapelius, supilame išplaktus kiaušinius. Skanaus linkiu kartu su foto autore Ernesta Rakauskiene
Natūraliose sultyse fermentuotos daržovėsVaida KurpienėPastaruoju metu vis daugiau ir daugiau pradėjau valgyti namuose fermentuotų daržovių. Šį kartą išbandžiau Vaidos puslapyje užtiktą receptą ir užsiraugiau mėlynojo kopūsto bei muskatinio moliūgo. Skonis geras, rašo Donata Vaišnoreitė, kuri atsiuntė nuotrauką receptui. Ačiū, kad dalinatės. Šios daržoves galima ruošti atskirai arba kartu. Šaltuoju sezono metu puikiai paįvairins Jūsų šviežių daržovių racioną. Galima fermentuoti ir su putino sultimis bei bruknių tyre. Skanaus linki recepto autorė – Elvyra
Humusas klasikinis, humusas su avokadu ir burokėlių humusasVaida KurpienėHumusas - avinžirnių užtepėlė. Rytietiškas valgis puikiai tinkantis mums. Nuotraukose klasikinis, avokado ir burokėlių humusas. Skanu: - valgyti su daržovių pagaliukais, - užsitepti ant sumuštinio vietoje sviesto, - naudoti kaip padažą, itin tinka kruopų ir daržovių patiekalams praturtinti. Nuostabias foto padarė Julija Ivanauskienė, ačiū jai.
Burokėlių duonaVaida KurpienėTobula, tobula duona. Rašo Audronė Mackevičienė, kuri pasidalino receptu ir atsiuntė nuotrauką Valgėm su vyru, net jam ji labai patiko. Vakar kai kepiau juokėsi, šiandien nunešiau gabalėlį paskanaut, sako ko tiek mažai, gal jau gaila... Kepiau duonelę iš vakaro. Išnešiau šaltai pastovėti iki ryto susukusi į kepimo popierių ir apklojusi virtuviniu rankšluostėliu. Valgėm su sviestu ir traiškytu česnaku, man dar ir pomidoras labai tiko į draugiją. Duoną galima supjaustyti plonom riekėm, ji netrupa. Kepsiu, kepsiu ir dar kartą kepsiu.
Bulvės, burokėliai ir Matjes silkėsVaida KurpienėTai puikus valgis pietums arba tikrų tikriausias Advento valgis. Taip patiekta silkė puikiai tiks užklupus netikėtiems svečiams ar Kūčių stalui. Receptą bei nuotrauką atsiuntė Donata Vaišnoraitė. Dėkojame Jai.
Avinžirniai su garuose virtomis ir keptomis daržovėmisIna ŠvTinka pietums ir vakarienei. Avinžirniai parą laiko mirkyti vandenyje, užvirti ir virti 5 minutes. Išjungus ugnį, palikti brinkti. Vėliau trumpai kepti ant lydyto sviesto keptuvėje su svogūnais, prieskoniais ir moliūgo gabaliukais. Smidrai, cukinija, paprika virtos garuose. Orkaitėje keptas burokėlis.
Burokėlių humusasDonataViena šakninė daržovė, kurią galėčiau valgyti ir valgyti yra senas geras burokėlis. Keptas, virtas ar žalias - mano virtuvėje jis dominuoja. O kodėl nepabandžius ir pasigaminus humuso su termiškai neapdorotu burokėliu? Jūs dar nebandėte? Pats laikas tai padaryti. Receptas - kaip 2 x 2- paprastas!
Šviežių burokėlių salotos su žalumynaisIrvydaKavinėje ar restorano meniu rasite tik virtų ar virtų-marinuotų burokėlių salotas. Mes nesame įpratę, o tikriausiai daugumas Jūsų net nesate ragavę šviežių burokėlių salotų. pabandykite, skonis Jus nustebins:) FOTO - Ina Šv