Jogurtiniai šaltibarščiai su ridikėliaisIrvydaMes esame įpratę valgyti šaltibarščius iš burokėlių. Išbandykite aštresnę jų versiją. Jei valgysite pietums – valgykite su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Tai bus pagrindinis patiekalas ir jokios mėsos ar žuvies po šio patiekalo jau nebevalgykite. Jei šiuos šaltibarščius valgysite vakarienei – prisipjaustykite daugiau šviežių daržovių ir bulvių venkite, nebent Jums reikia priaugti svorio. Taip pat bulvės vakare tinkamos vaikams ir paaugliams. Foto - Raminta
Naminė varškė – sveikas ir skanus sūrio pakeitimasVaida KurpienėŠi sūrio pamaina – varškė gaminama iš kefyro. Puiki pamaina riebiems sūriams, skonis švelnus. Rikotos sūris puikiai tinka paskaninti daržovių troškinius, salotoms bei makaronų patiekalams. Išeiga 0,21 kg varškės iš 0.9 kg kefyro. Patarimai. Dažnai žmonės apsigauna ir mano, kad ši varškė yra toks pat liesa, kaip ir kefyras, tai nėra tiesa. Gamindami pašaliname tik vandenį, reiškia visi riebalai lieka. Šios varškės riebumas 10,7%. Kaip varškė – riebi, bet tai nuostabus sūrio pakeitimas – mažiau riebus ir pigesnis, idealu norintiems numesti svorį. Skanaus.