Daržovių troškinys su kokosų pienuVaida KurpienėSonata Jadeškienė rašo, kad tai greitai pagaminamas ir skanus patiekalas. Ar Jūs mėgstate tokius, pasidalinkite komentaruose. Skanaus linki recepto autorė – Svetlana G.
Kokosų pieno troškinys su vištiena ir špinataisVaida KurpienėKai už lango apniukę ir vėsu, norisi ko nors šilto, viena geresnių išeičių yra toks troškinys. Autorė siūlo gardinti sausoje keptuvėje skrudintomis saulėgrąžomis. Skanu ir sotu! Sako Giedrė Renevė, kuri atsiuntė šį receptą ir nuotrauką. Ačiū.
Avinžirnių ir kokoso pieno saldainiai – be pridėtinio cukrausVaida KurpienėSiūlau pasigaminti sveikesnius saldainius iš virtų avinžirnių ir taip savo racioną praturtinti augaliniais baltymais. Drąsiai improvizuokit įmaišydami mėgstamų riešutų ar sėklų, pavoliodami kokoso drožlėse ar tiesiog kakavoje, įdarydami džiovintais vaisiais ar riešutų sviestu! Skanaus! P. S. Nepatikėsit, bet neatšalęs primena tinginį, o pabuvęs šaldiklyje - šokoladą! Sako Giedrė Renevė, kuri atsiuntė receptą ir foto. AČIŪ.
Šokoladinis desertas iš cukinijų su kokoso pienu ir kakavaVaida KurpienėAr jūs, kaip ir aš, turite namuose, nustumtų į šoną, liūdinčių cukinijų, kurių ne ypač mėgsta jūsų šeimos nariai? Turiu puikų receptą, tinkantį sudoroti cukinijas. Valgys, net nemėgstantys šios daržovės. Desertas puikus - šokoladinis keksas. BE MILTŲ! Mano gomuriui keksas buvo tobulas, drėgnas ir tirpstantis burnoje, o cukinijos net norėdamas neįžiūrėsi. Nenuodėmingas! Net kcal suskaičiavau, kad galėtumėte valgyti be sąžinės graužimo! VISO - 926kcal Sako Giedrė Renevė, kuri atsiuntė receptą ir nuotrauką. Ačiū.
Obuolių griežinėliai su “šokoladiniu” kremuVaida KurpienėDesertas be cukraus ir kakavos! Visiškas atradimas! Sako Giedrė Renevė, kuri pasidalino recepto idėja ir atsiuntė nuotrauką. Ačiū jai.Karobas - 100% natūraus produktas su dideliu gliukozės, sacharozės kiekiu, naudojamas kaip cukraus pakaitalas. Skoniu karobas primena kakavą ir šokoladą, bet jame nėra kofeino ir teobromino. Karobe nėra oksalo rūgšties, kuri stabdo kalcio ir cinko įsisavinimį. Kadangi tai natūraliai saldus mažo kaloringumo produktas, jis mažina poreikį kaloringiems saldumynams. Jame ne tik nėra cholesterolio, bet jis taip pat padeda organizmui sumažinti cholesterolio įsisavinimį. Karobas reguliuoja žarnyno veiklą: jame yra daug netirpios ląstelienos. Jis vertingas dėl didelio kompleksinių angliavandenių lygio, vitaminų A, B1, B2, B3 ir mineralinių medžiagų: kalcio, fosforo, kalio, magnio, geležies, mangano, bario, vario, nikelio, turi antioksidacinių savybių. Rekomenduojama vartoti kasdien bent po 20 g.
Tinginys su kokosų pienuVaida KurpienėLabai gera tradicinio tinginio versija, greitai paruošiamas, naudingas tiems, kurie netoleruoja laktozės. Vaikams labai tiko ir patiko. Receptu pasidalino ir nuotrauką atsiuntė Kristina Valaitienė. Ačiū už puikias idėjas.