Vaida Kurpienė
Vafliai iš moliūgo ir spelta miltųVaida KurpienėLabai skanūs vafliai, kitokia moliūgo gaminimo alternatyva. Mėgsta net vaikai. Receptą ir nuotrauką atsiuntė Audronė Mackevičienė. Ačiū jai.
Silkė ir moliūgas – šaltojo sezono derinysVaida KurpienėNepaprastai skanus derinukas, svaigsti nuo skonio, sako fotografijos autorė Donata Vaišnoraitė. Štai taip rekomenduoja salotas gaminti sveiko maisto praktinių kursų vadovė Aiste Švetkauskė, ji pataria pirkti visą silkę. Jūs būsite nustebinti tokiu deriniu.
Avinžirniai su garuose virtomis ir keptomis daržovėmisIna ŠvTinka pietums ir vakarienei. Avinžirniai parą laiko mirkyti vandenyje, užvirti ir virti 5 minutes. Išjungus ugnį, palikti brinkti. Vėliau trumpai kepti ant lydyto sviesto keptuvėje su svogūnais, prieskoniais ir moliūgo gabaliukais. Smidrai, cukinija, paprika virtos garuose. Orkaitėje keptas burokėlis.
Irvyda
Perlinės kruopos su morkomis ir moliūgaisIrvydaPerlinės kruopos yra kruopos iš nulukštentų nesmulkintų šlifuotų miežių grūdų. Perlinės kruopos pasižymi fosforo gausa, jo beveik du kartus daugiau nei kitose kruopų košėse. Fosforas yra būtinas normaliai medžiagų apykaitai, gerai protinei veiklai, svarbus raumenų veiklai. FOTO - Sandra Keršienė
Sorų kruopų košė su cukinija ir moliūguVaida KurpienėDažnai pritrūkstame idėjų ką pasigaminti pusryčiams. Todėl šaltą žiemos dieną, siūlome jums pasigaminti šį tą naujo: sorų, daržovių bei pievagrybių patiekalą! Recepto ir nuotraukos autorė Ina Švaicnikienė.
Risoto su kvapniuoju (muskusiniu) moliūguVaida KurpienėPorcijų kiekis: apie 4 Skaniausia būtent su šitos rūšies moliūgu, bet galima ir su kitokiu. Šaltinis: Sulieknek sveikai programos dalyvės Kristinos receptas adaptuotas pagal “Beatos virtuvė”.