Kopūsto pyragas gamintas orkaitėje (balandėliai lengviau)Vaida KurpienėLabai greitai paruošiamas ir skanus patiekalas, tarsi balandėliai, tik ruošiami lengviau. Receptą ir nuotrauką atsiuntė Kristina Valaitienė. Ačiū. Pateikta su tarkuotų burokėlių, rauginto agurko bei svogūno salotomis.
Virtų žaliųjų lęšių kotletai su morka ir brokoliuVaida KurpienėLabai greitai paruošiamas pietums tinkamas patiekalas. Skanu buvo su salotomis: šviežias tarkuotas burokėlis, obuoliu actas, druska bei pipirai ir kalendros milteliai. Nuotrauką atsiuntė Raminta. Ačiū jai už idėjas.
Morkų vafliaiVaida KurpienėTinka ir sumuštiniams vietoje duonos, rašo recepto autorė ir fotografė Kristina Valaitienė.
Morkų keksiukai – naujas variantas su kokosų miltaisVaida KurpienėŠiems keksiukams nereikia kvietinių miltų, tad puikiai tiks jei netoleruojate glitimo ar jo vengiate. Keksiukai labai gardūs, subtilaus skonio. Įprastai keksus kepu su avižiniais miltais, bet taip įvyko, kad filmuojant laidą "La Maistas" laidoje jų.. pritrūkome, taigi peržiūrėjome ką turime ir gaminome su kokosų miltais. Gavome tokį skanų variantą, kad po laidos keksų lėkštė buvo nusiaubta ir netrukus liko tik trupiniai. Vietoje kokosų miltų tinka ir avižiniai miltai. Juos pasigaminti galite patys elektriniu trintuvu susmulkinę avižinius dribsnius iki miltų konsistencijos. Jeigu naudosite avižinius miltus, migdolų pieno reikės gerokai mažiau negu gaminant su kokosų miltais (gali net ir visai nereikėti). Iš šio kiekio pasigaminsite 12 keksiukų.
Balta mišrainėVaida KurpienėPas mane irgi būna, ji asocijuojasi su vaikyste bei džiaugsmu, kurios gaminu sveikesnę versiją. Ji tinka ne tik šventėms, bet ir į pietų dėžutę neštis į darbą. Sako autorė Vaida Kurpienė. Mišrainės sudėtį, kiekius reguliuoti galima priklausomai nuo valgytojų. Pateikti du mišrainės pateikimo variantai. Jei šventėje bus vaikų – daug didesnė tikimybė, kad jie valgys antrąjį mišrainės pateikimo variantą, nes jie mėgsta matyti ką valgo ir vengia sumaišytų patiekalų. Giminės ir draugai bus maloniai nustebinti.
Vaida Kurpienė
Kokosų pieno troškinys su vištiena ir špinataisVaida KurpienėKai už lango apniukę ir vėsu, norisi ko nors šilto, viena geresnių išeičių yra toks troškinys. Autorė siūlo gardinti sausoje keptuvėje skrudintomis saulėgrąžomis. Skanu ir sotu! Sako Giedrė Renevė, kuri atsiuntė šį receptą ir nuotrauką. Ačiū.
Žaliųjų lęšių troškinys – karis su natūraliais ryžiaisVaida KurpienėPasakiškai skanus ir aromatingas troškinys. Lęšius ir visas daržoves troškinau ženkliai mažiau. Daržovės ir lęšiai nebuvo pervirę, turėjo traškumo. Taip pat dėjau daugiau imbiero, špinatų ir česnakų. Tokias mintis parašė Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptui nuotrauką. Šaltinis: https://www.nidosreceptai.lt/zaliuju-lesiu-curry/
Pupelių patiekalas su daržovėmisVaida KurpienėLabai greitai paruošiamas skanus ir maistingas patiekalas, kuris tinka pietums, vakarienei ir į pietų dėžutę. Nuotrauka Donatos Vaišnoraitės, ačiū.
Pupelės su morka ir svogūnuVaida KurpienėGreitai paruošiamas patiekalas. Pupelės – puikus baltymų šaltinis, tinkantis pietums ar vakarienei. Skanaus linki recepto autorė, maisto kursų vadovė Aistė Švetkauskė. Nuotrauką atsiuntė Donata Vaišnoraitė, kuriai taip pat labai patiko šis patiekalas.
Gaivi pupelių, morkų ir paprikos mišrainėVaida KurpienėSkanaus Jums linki Facebook grupės dalyvė Rita Žitaveckaitė. Donatos Vaišnoraitės nuomonė, kad tai super gardi mišrainė. Ji taip pat gamino šią mišrainę, fotografavo ir atsiuntė nuotrauką. Ačiū jai.
Troškinys su šparaginėmis pupelėmis ir cukinijaVaida KurpienėLabai greitai paruošiamas, puikiai tinka pietums arba vakarienei, taip pat į pietų dėžutę. Recepto autorė – Augustė J. Skanus ir paprastas derinukas, sako Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptui nuotrauką. Ačiū jai.
Aštri raugintų kopūstų sriuba su pupelėmis (iš mitybos plano)Vaida KurpienėŠi sveika raugintų kopūstų su pupelėmis sriuba puiki žiemos sezonu. Kopūstai kupini vitaminų, skaidulų, bet mažai kaloringi. Tuo tarpu pupelėse yra baltymų, suteiksiančių sotumo jausmą ir krakmolo – duodančio energijos. Natalija Masevičienė atsiuntė sriubos fotografiją. Ačiū.
Kopūstų salotosVaida KurpienėNorėdami išvengti didelių stiklainių atidarymo, kai reikia mažo produkto kiekio, svarainių sultis užšaldykite ledukų formelėse. Jos šiam receptui suteikia rūgštumo. Autorė - Facebook grupės dalyvė Birutė Vitkauskienė
Sveikuoliški sushi (suši) be ryžiųDonataSushi (suši) - vienas iš mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų. Juos galėtumėme valgyti kas dieną. Žinoma, mėgautis tradiciniais, su baltais ryžiais, nėra sveika, tad tenka dažnai suktis iš padėties ir gaminti savo. Čia įsijungia fantazija. Jos dėka - skonių variacijos neaprėpiamos. Galima daryti su juodais laukiniais ryžiais, bolivine balanda, burnočio kruopomis ir daržovėmis, paukštiena ar žuvimi su smulkintais žalumynais. Visi variantai tinkami ir skanūs. Pabandykite, pasigaminkite ir jūs bei išsirinkite savo mėgiamą variantą.
Perlinės kruopos su morkomis ir cukinijaIna ŠvPerlinės kruopos mirkytos per naktį. Ryte, užpylus švariu šaltu vandeniu, užverdama ir paliekama brinkti 10-15 minučių. Ant kokoso aliejaus keptuvėje trumpai pašildomos daržovės. Prieskoniai dedami pagal poreikį.
Morkų pyragas be kviečių ir be cukrausVaida KurpienėŠis morkų pyragas ypatingas, nes kas paragauja, sustoti negali. Aš asmeniškai po kelių bandymų pasirinkau keksų formas. Patraukliau atrodo ir labai patogiai valgosi. Prieš vakarėlius kepu net kelis kartus, nes juos tiesiog nušluoja nuo stalo. Tekstūra drėgna, labiau panaši į pyragaičių. Paįvairinimui prieš kepdama viršų pabarstau kokoso drožlėmis. Suteikia puikų prieskonį ir dailiai atrodo. Skanaus.
Perlinės kruopos su morkomis ir moliūgaisIrvydaPerlinės kruopos yra kruopos iš nulukštentų nesmulkintų šlifuotų miežių grūdų. Perlinės kruopos pasižymi fosforo gausa, jo beveik du kartus daugiau nei kitose kruopų košėse. Fosforas yra būtinas normaliai medžiagų apykaitai, gerai protinei veiklai, svarbus raumenų veiklai. FOTO - Sandra Keršienė