Kepti obuoliai, įdaryti razinomis ir riešutaisVaida KurpienėKepti obuoliai – puikus desertas! Be to, kepti obuoliai gali būti net naudingi sveikatai – jie palengvina užkimimą. Tad, jei norite išmėginti jų gydomąsias savybes, siūlome Jums nesudėtingą keptų obuolių receptą. Atminkite, kad tai vis dėlto desertas ir nereikėtų šiuo patiekalu piktnaudžiauti :) Be to, kepti obuoliai nepakeičia šviežių vaisių.Prie keptų obuolių tinka vanilinis padažas. Beje, kol kas dar nėra aišku, kodėl kepti obuoliai padeda palengvinti užkimimą. Mokslininkai spėlioja, kad obuolių kepimo metu išsiskiria enzimai (natūralūs fermentai), kurie padeda balso stygoms. Kepti obuoliai taip pat yra geresnis vaistas nuo peršalimo nei karštas pienas su medumi, kuris gali sukelti gleivių susidarymą ant kvėpavimo takų.Nuotrauką receptui atsiuntė Sabina Šatė. Ačiū.
Obuolių užkandis su riešutų sviestuVaida KurpienėUžgriuvus netikėtiems svečiams suktis reikia greitai, kad būtų skanu ir skonis visiems priimtinas.Šis užkandis pakerės visus. Labai paprastas gaminti ir ypatingai sveikas. Obuolius mėgsta ir vaikai, ir suaugę. Šis užkandis geras tuo, kad galės valgyti net ir tie, kuriems obuoliai sukelia skrandyje nemalonius jausmus. Pabandykite ir komentaruose pasidalinkite apie savijautą. Nuotrauką atsiuntė Donata Jokšienė. Ačiū, kad dalinatės.Patys galime užteptus natūraliu riešutų sviestu obuolius valgyti užkandžiui. Tie, kurie saugo taliją – riešutų sviesto tepa vos vos, tikrai mažiau nei nuotraukoje. O tie, kuriems reikia daug jėgų ir energijos – tepa negailėdami.
Obuolių griežinėliai su “šokoladiniu” kremuVaida KurpienėDesertas be cukraus ir kakavos! Visiškas atradimas! Sako Giedrė Renevė, kuri pasidalino recepto idėja ir atsiuntė nuotrauką. Ačiū jai.Karobas - 100% natūraus produktas su dideliu gliukozės, sacharozės kiekiu, naudojamas kaip cukraus pakaitalas. Skoniu karobas primena kakavą ir šokoladą, bet jame nėra kofeino ir teobromino. Karobe nėra oksalo rūgšties, kuri stabdo kalcio ir cinko įsisavinimį. Kadangi tai natūraliai saldus mažo kaloringumo produktas, jis mažina poreikį kaloringiems saldumynams. Jame ne tik nėra cholesterolio, bet jis taip pat padeda organizmui sumažinti cholesterolio įsisavinimį. Karobas reguliuoja žarnyno veiklą: jame yra daug netirpios ląstelienos. Jis vertingas dėl didelio kompleksinių angliavandenių lygio, vitaminų A, B1, B2, B3 ir mineralinių medžiagų: kalcio, fosforo, kalio, magnio, geležies, mangano, bario, vario, nikelio, turi antioksidacinių savybių. Rekomenduojama vartoti kasdien bent po 20 g.
Keptas obuolys ir bananas desertuidalmatjodLabai paprastas, greitai paruošiamas ir skanus desertas. Galima valgyti su naminiais ledais arba šiek tiek kokosų pieno. Taip pat dera su riešutais.Foto: Natalijos Masevičienės